Procurorul general Augustin Lazăr a făcut publică luni corespondența oficială cu ministrul Tudorel Toader din luna martie, corespondență în care îl anunța cu acesta că Parchetul General a semnat cu SRI un protocol cu SRI în decembrie 2016, protocol denunțat deja, informează G4Media.ro.

Lazăr a anulat astfel declarațiile lui Toader, care îl acuzase pe procurorul general că i-ar fi ascuns existența acestui protocol.

Tudorel Toader a folosit tocmai acest motiv pentru a anunța că a declanșat procedura de evaluare a lui Augustin Lazăr.

Totodată, procurorul general a lansat o serie de critici dure la adresa ministrului Justiției pe care l-a acuzat că manipulează opinia publică, precizând că ”avem nevoie de media mai mult ca niciodată pentru a face cunoscut adevărul despre activitatea Ministerului Public”.

El a calificat perioada actuală ca fiind “una dificilă pentru justiţie şi statul de drept din România” şi a dat publicităţii corespondenţa purtată cu Ministerul Justiţiei şi CSM.

“Este un context în care manipularea opiniei publice este frecvent folosită ca instrument pentru destabilizarea activităţii procurorilor. Declaraţia mea are rolul de a stabili adevărul cu privire la o temă extrem de dezbătută – cea ca protocoalelor de cooperare cu SRI. Ministerul Public are misiunea de a asigura pe bază de probe aflarea adevărului. (…) Fac publică corespondenţa purtată cu ministerul Justiţiei şi CSM, adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, este unul singur. Din această corespondenţă rezultă cu claritate faptul că Ministerul Public a acţionat în permanenţă astfel: în mod transparent, prin informarea CSM şi a ministrului Justiţiei, în legătură cu toate demersurile iniţiate cu referire la protocoale; în mod constant, pentru desecretizarea protocoalelor din decembrie 2016, primul demers fiind făcut la data de 13 martie 2017, într-un cadru legal, care a reprezentat un mod instituţional de lucru pentru România. A se vedea în acest sens protocoalele similare încheiate de SRI cu Inspecţia Juridică, cu CSM, Înalta Curte şi alte instituţii ale statului român”, a precizat Lazăr într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, toate protocoale încheiate de SRI au fost denunţate de părţi, ele fiind încheiate în cadru legal ca mod de lucru instituţional generalizat în România la data încheierii, “şi apoi demontate prompt şi lipsite de efecte”, în contextul suspiciunilor apărute în spaţiul public.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.