Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat că administratorii speciali pentru privatizare de la trei companii de stat vor fi eliberaţi marţi din funcţie. Potrivit ministrului, administratorii speciali trebuiau să pregătească respectivele companii de privatizare însă, pentru a-şi încasa lefurile generoase, aceştia nu au făcut nimic în acest sens, scrie Epochtimes-romania.com.

Cei trei administratori speciali sunt de la companiile de stat: Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică Bucureşti şi aveau salarii de 10.871 de lei, 10.476 de lei şi respectiv 14.658 de lei pe lună.

Redăm postarea ministrului Claudiu Năsui:

„Mai închidem nişte sinecuri din statul român.

În 2002 a apărut o nouă categorie de sinecuri. Statul a inventat o nouă categorie de administrator al unei societăţi: administratorul ‘special’ pentru privatizare.

În teorie, această funcţie trebuia să aibă grijă de aceste companii şi să le pregătească pentru privatizare. În practică, nişte oameni şi-au luat bani în fiecare lună, nefăcând aproape nimic timp de ani de zile.

De ce nu au făcut nimic? Pentru că ei îşi luau salariu atât timp cât nu se privatizează compania. Deci de ce s-ar fi grăbit? 19 ani mai târziu, companiile nu sunt nici privatizate şi arată şi dezastruos.

De aceea, azi eliberăm din funcţie administratorii ‘speciali’ pentru privatizare de la trei companii de stat: Băiţa SA, Uzina Mecanică Plopeni şi Uzina Mecanică Bucureşti.

Salariile lor de la stat erau de 10.871 de lei, 10.476 de lei şi 14.658 de lei pe lună. Toate acestea mergeau de fapt către două persoane, pentru că una dintre ele era administrator ‘special’ în două locuri.

Ca să înţelegem puţin starea acestor companii. Uzina Mecanică Plopeni are datorii la stat de peste 85 de milioane de lei şi face pierderi an de an.

Uzina Mecanică Bucureşti are capitaluri proprii negative (adică are mai multe datorii decât active). Doar anul acesta a mai făcut 6.7 milioane de lei datorii suplimentare la bugetul de stat şi face pierderi an de an.

Băiţa SA avea 50 de milioane de lei datorii, din care va mai rambursa doar 2.7 milioane de lei. De ce? Pentru că peste jumătate s-au şters şi restul au fost convertite în acţiuni. Deci nu vor mai fi rambursate vreodată.

Nu-i aşa că v-ar plăcea şi vouă să tot acumulaţi datorii şi apoi să le tot ştergeţi?

O companie privată nu o să beneficieze niciodată de un asemenea tratament ‘special’ din partea statului.

În ministerul economiei reforma a început. Nu sunt nici primele sinecuri pe care le desfiinţăm şi nici ultimele”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here