Augustin Lazăr cere CSM să dispună verificări disciplinare privind-o pe procuroarea Adina Florea. Ea ar fi cerut de la DNA dosarul Tel Drum în baza unui denunţ anonim pe numele lui Ştefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale.

SIIJ, denumită şi „SS”, a solicitat de 4 ori de la DNA dosarul Tel Drum privindu-l pe liderul PSD Liviu Dragnea. Ultima oară, Adina Florea a invocat faptul că îi trebuie dosarul pentru că ar fi „mijloc de probă” în soluţionarea dosarului nr. 1164/P/2018 de pe rolul SIIJ, deschis ca urmare a denunţului anonim formulat pe numele actorului din secolul XIX, Ştefan Iulian, cel care l-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”.

Potrivit surselor G4Media.ro, Adina Florea a deschis dosarul penal nr. 1164/P/2018 plecând de la un denunţ anonim formulat pe numele lui Ştefan Iulian. Este numele unei străzi din sectorul 1, din spatele Primăriei Sectorului 1 şi al unui actor celebru în Bucureşti la sfârşitul secolului XIX, pe vremea lui Caragiale.

Potrivit memorialistului Constantin Bacalbaşa în „Bucureştii de altadată”, „pe Iulian, mai ales, se întemeia Caragiale când îşi scria piesele”.

Ştefan Iulian a trăit între 1851 şi 1892 când a murit de tuberculoză. Era actor celebru de operetă şi comedie. I-a jucat pe Ghiţă Pristanda în „O scrisoare pierdută”, Nae Ipingescu în „O noapte furtunoasă” şi Iancu Pampon în „D-ale Carnavalului”.

Potrivit legii, denunţurile sunt „informe” dacă nu cuprind datele de identificare ale denunţătorului şi trebuie clasate.

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Urmărește-ne și pe TWITTER!

3 COMENTARII

  1. Expresmedia.ro, de ce nu scrieti macar titlul corect in limba romana ? „denunt a unui actor mort… „ ?? Corect este „…denunt AL unui actor mort…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.