Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, duminică, pe Twitter, că Ucraina a intentat proces împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga pentru invazia pe care a declanşat-o în urmă cu câteva zile, scrie Epochtimes-romania.com.

“Ucraina a depus o cerere împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie. Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noţiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum şi să ne aşteptăm ca procesele să înceapă săptămâna viitoare”, a scris Zelenski.

De asemenea, într-un nou mesaj video transmis poporului ucrainean şi postat pe pagina sa de Facebook, Zelenski a afirmat că Rusia a minţit de la început când dădea asigurări că nu va vătăma populaţia civilă.

Mai mult, preşedintele ucrainean acuză armata lui Putin că a ales “în mod conştient” tactici pentru a distruge oamenii şi infrastructura care ajută ca viaţa oamenilor să fie normală: centrale electrice, spitale, grădiniţe, clădiri rezidenţiale.

Totodată, Zelenski mai susţine că, noaptea trecută, ruşii au bombardat chiar mai masiv decât la început oraşele ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.