Ministrul de Interne, Carmen Dan, a publicat un mesaj stupefiant pe pagina ei de Facebook în legătură cu victimele incendiilor devastatoare din Grecia. Ea sugerează că victimele incendiilor au decedat sau au fost rănite pentru că așa a vrut destinul, scrie aktual24.ro.

”Orice om are destinul lui pe care nu îl poate evita… De mulți ani mă aflu în preajma salvatorilor, ca prefect și, acum, ca ministru al afacerilor interne. Le înțeleg satisfacțiile și le cunosc dezamăgirile.

Știm cu toții că ei sunt speciali, dar să nu uităm că sunt, înainte de orice, oameni. Am învățat că cea mai mare povară sufletească a unui salvator este pierderea unei vieți, chiar dacă, în cadrul aceleiași misiuni, alte zeci sau chiar sute de persoane supraviețuiesc datorită lor!

Ce simt pompierii greci în aceste momente? Ce simt toți reprezentanții forțelor de intervenție elene? Imposibil de imaginat… probabil că nici ei nu pot exprima în cuvinte”, scrie ministrul de Interne pe pagina sa de Facebook.

Echipele de intervenție continuă să caute, joi, supraviețuitori în zonele mistuite de flăcări și pe mare, în cea de-a treia de la un incendiu devastator ce a pustiit localitatea Mati de pe coasta Greciei și a lăsat în urmă cel puțin 81 de morți, informează Reuters.

Rude disperate au apărut la televizor și au cerut ajutor. Alții au dat vina pe autorități pentru acest incendiu cu cele mai multe victime din ultimele decenii din Grecia.

”Tatal meu a fost ultima persoană care a vorbit cu el, luni seara”, a declarat pentru postul Skai TV Katerina Hamilothori, aflată în căutarea fratelui său.

Circa 300 de pompieri și voluntari au cercetat zona pentru a da de urma zecilor de persoane declarate dispărute. Printre acestea se numără și două fetițe, surori, în vârstă de 9 ani.

În Atena, alte rude au încercat să identifice cadavrele descoperite în acest infern. Majoritatea trupurilor neînsuflețite găsite printre ruine sunt în mare parte carbonizate, iar identificarea lor este un proces dificil, după cum au precizat experții.

”Va fi foarte dureros, vor urma identificarea… înmormântările, și mai multă durere”, a spus edilul din localitatea învecinată Pikermi. ”Ma tem că numărul morților va creste”, a adăugat primarul.

Cel puțin 187 de persoane au fost rănite în incendiu, printre acestea numărându-se 22 de copii.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.