Protecția Copilului Mehedinți a precizat, într-un răspuns transmis la solicitarea Newsweek.ro, că adolescenta de 17 ani a fost lăsată să se întoarcă acasă cu bunica ei, la doar o zi după ce a ajuns în centru, pentru că „nu a existat un grad de pericol cunoscut”.

Cu toate acestea, circumstanțele în care copila ajunsese în centru erau că aceasta fusese adusă de Poliție, după ce reclamase că fusese violată de Ion Turnagiu, bărbatul care, o zi mai târziu, în 12 iunie, a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

Protecția Copilului Mehedinți mai a mai susținut și că adolescenta a cerut, „atât verbal, cât și în scris”, să se întoarcă acasă.

„În data de 10.06.2020, fata de 17 ani a fost adusă de către organele de poliție într-un centru de primire în regim de urgență al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți. Ca măsură de protecție, pentru minoră s-a dispus măsura plasamentului în regim de urgență într-un centru, începând cu 10.06.2020.

În data de 11.06.2020, bunica paternă, în grija căreia se afla minora de la vârsta de 9 luni, s-a prezentat la centrul respectiv și a solicitat integrarea în familie, de asemenea, minora a solicitat atât în scris, cât și verbal, că dorește să se reîntoarcă acasă.

Nu a existat un grad de pericol cunoscut”, este răspunsul primit de Newsweek România la întrebarea de ce Protecția Copilului a permis bunicii fetei să o ia acasă în același sat în care se afla bărbatul pe care ea îl acuzase de viol.

Joi, Ion Turnagiu a încercat să se sinucidă în arestul Inspectoratului de Poliție Mehedinți, folosindu-se de hainele pe care le avea asupra lui. Acesta a fost internat în spital sub pază.

Amintim că Turnagiu se află în arestul Poliției din 13 iunie, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor, iar copila de 17 ani este internată, în stare gravă, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Surse judiciare au declarat, pentru Newsweek România, că bărbatul de 45 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru cinci crime și eliberat după 25 de ani, se afla în izolare la domiciliu, după ce îl condusese pe tatăl fetei la muncă, în Olanda.

În 10 și 11 iunie, Turnagiu a postat pe Facebook mai multe clipuri, iar într-unul își lua adio. Aceleași surse judiciare au povestit, pentru Newsweek România, că „polițiștii îi cunoșteau trecutul, comportamentul lui era un pic deviant, avea stări sinucigașe, polițiștilor li s-a părut suspect, el a zis că este ok, că a avut o cădere psihică”.

Turnagiu fusese eliberat din închisoare în mai 2019

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți nu a dorit să răspundă întrebărilor Newsweek România privind acest caz, transmițând că informațiile solicitate (dacă lui Turnagiu i s-a făcut o expertiză psihiatrică și dacă a fost stabilită relația între acesta și victimă) „nu fac parte din informațiile destinate publicității, procedura din cursul urmăririi penale nu este publică”.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here