Filosoful Mihai Șora relatează, într-o postare pe Facebook pe care o numește ironic „Raport de activitate pentru statul paralel”, acțiunile la care participat luni, la protestul antiguvernamental din Piața Victoriei, afirmând că, întrebat de niște ziariști ce îl determină să vina în fața Guvernului, a răspuns „O conștiință de cetatean”, scrie aktual24.ro.

Șora anunță, pe ore, programul avut în Piața Victoriei, începând cu 19 și 10 minute, când alături de el și de soția sa, „la Girafă erau: patru bunici, trei tineri și un labrador, băiețelul Andrei (șapte ani) și mingea dumnealui, doi cetățeni din Africa de Sud, cinci-șase stâlpi, prietena noastră Catalina”.

„La ora 19 și 44 de minute, câțiva jurnaliști m-au întrebat: „Ce vă face să veniți în fața Guvernului?“, iar eu am răspuns: „O conștiință de cetățean.“ După ce au plecat jurnaliștii, am mai vorbit cu un domn apărut între timp, căruia nu i-am aflat numele (dar pe care l-aș recunoaște după tricoul cu dungi)”, continuă Mihai Sora, citat de news.ro.

El povestește că apoi l-a admirat „pe băiețelul Andrei (șapte ani) care a desenat mai multe vise pe trotuar, cum ar fi: o inimă, un resort, numeralul 102 (cu cretă verde) și cuvântul #rezist (cu cretă roz)”.

Citeșteș și ”Dacian Cioloș: Alegerile anticipate sunt singura modalitate de a relegitima clasa politică

„La ora 21 și 26 minute, ne-am deplasat protestul spre centrul Pieței, unde erau mai mulți cetățeni cu telefoane aprinse. După ce ne-am îmbrățișat cu doamnele cetățene și am dat mâna cu domnii cetățeni, ne-am vărsat năduful spre clădirea de vizavi, înfășată în drapelul Romaniei”, continuă Mihai Șora.

De asemenea, relatează că în jurul orei 22:00 au decis să plece din Piață, dar a făcut o escală la la Muzeul Țăranului Român.

„Intrand în incinta respectivă, am descoperit un milion de cetățeni și cetățene așezați la mesele lor respective (milionul acela care ne lipsește în Piață și care ar fi suficient pentru ca #FaraPenali)”, remarcă filosoful.

El mai anunță și oră la care a intrat în bloc și ce a găsit în cutia poștală, încheind cu formula: „Dragi șobo, acum e trecut de miezul nopții. Cu sprijinul tehnico-logistic al Luizei, am terminat de redactat acest Raport de activitate pentru statul paralel și vă doresc noapte bună. P.S. Chiț-chiț”, aluzie la faptul că liderul PSD Liviu Dragnea i-a numit „sobolani” pe protestatarii antiguvernamentali.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.