O înmormântare la care au participat sute de persoane a avut loc, duminică, în Baia Mare. Poliţia şi Jandarmeria nu au intervenit, deşi erau mai multe echipaje în zonă până când presa nu a relatat despre încălcarea legislaţiei, anunță Adevarul.ro.

Sute de persoane au participat, duminică, la ceremonia de înmormântare a unei persoane importante din comunitatea romilor din Baia Mare, scrie VasileDale.ro.

„Oamenii sunt împraştiaţi atât în incinta cimitirului de pe Bd. Unirii, cât şi de-a lungul şoselei, dar şi pe terenurile virane din zonă. La faţa locului sunt şase echipaje de poliţie şi patru de jandarmi. Oamenii legii nu intervin, ci doar supraveghează, cu toate că ordonanţa militară prevede participarea la înmormântări a maxim 8 persoane”, mai arată sursa citată.

CJSU: „Slujba de înmormântare s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile ordonanţei militare”

„Poliţiştii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la prezenţa mai multor persoane în zona unui cimitir de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Echipajele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi le-au solicitat cetăţenilor care se aflau în perimetrul respectiv să respecte prevederile ordonanţelor militare. Slujba de înmormântare s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile ordonanţei militare, cu participarea a maximum opt persoane. Celelalte persoane care au rămas în zona trotuarelor şi gardurilor cimitirului sunt verificate, identificate şi vor fi sancţionate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare de către poliţişti. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a dispus efectuarea de verificări cu privire la modalitatea de intervenţie a poliţiştilor, urmând a fi luate măsuri în funcţie de cele constatate.” – se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here