Dispariția de 14 zile din spațiul public a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu (66 de ani), este argumentată chiar de politicienii de la Kiev. Până acum, doar anumite surse de la Moscova au dezvăluit pentru unele publicații că oficialul moscovit ar fi internat în stare gravă la spital, din cauza unor probleme cardiace. S-a sugerat că „brațul armat” al lui Putin ar fi făcut infarct, scrie Ziaristii.com.

În acest context, fostul ministru al Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a confirmat toate zvonurile vehiculate în mass-media. El a spus că nu doar Serghei Șoigu e bolnav de inimă, ci și un alt reprezentant al conducerii militare de vârf din Federația Rusă. Este vorba despre șeful Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, generalul Igor Kostiukov (61 de ani), informează site-ul Obozrevatel.com.

Mai mult, conform spuselor lui Avakov, Șoigu și-a pierdut chiar cunoștința. Politicianul ucrainean a scris despre acest lucru, cu referire la propriile sale surse, pe canalul său Telegram.

„Sursa relatează că există informații despre o deteriorare bruscă a stării de sănătate a ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, și a lui Igor Kostiukov, șeful Direcției principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Este de remarcat faptul că simptomele bolii sunt exact aceleași pentru ambii – arsuri în zona inimii, dificultăți de respirație. Șoigu a avut o pierdere a cunoștinței”, a scris fostul ministru de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

Anterior se raportase că Serghei Șoigu (ministrul Apărării) și Valeri Gherasimov (actualul șef al Statului Major General și prim-adjunct al ministrului Apărării) au „dispărut” de pe canalele TV de la Moscova începând cu data de 11 martie. Pe 24 martie, Kremlinul a respins aceste zvonuri. L-a „prezentat” într-un scurt videoclip pe ministru Șoigu, care ar fi participat la o ședință a Consiliului de Securitate a Federației Ruse alături de Putin. Acea întrunire a avut loc cu adevărat, dar fără Șoigu. Acesta ar fi fost practic încorporat în televizor, potrivit experților contactați de publicația Mediazona, metodă pentru care „au fost folosite imagini de la una din ședințele anterioare ale Consiliului de Securitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.