Un eveniment din lumea spectacolelor naște controverse în spațiul public. Un ”one man show” susținut de actorul Dan Puric ar urma să fie găzduit de Teatrul Național din București de Ziua Mondială a Teatrului. Problema e că Dan Puric este cunoscut ca un rusofil, admirator al lui Vladimir Putin, antieuropean convins și promotor al unor idei naționaliste, ultraortodoxe. Motiv pentru care unii actori, regizori și critici de teatru au cerut ca TNB să renunțe la spectacolul din data de 27 martie.

Cu acest prilej, liderul AUR a ținut morțis să-și arate susținerea față de propagandistul rusofil Dan Puric. ”Sunt alături de Dan Puric care este atacat de toți prietenii lui Soroș din România. Ei îl vor interzis la Teatrul Național”, a scris Simion pe Facebook.

Tot odată, George Simion a anunțat că Puric va fi prezent ”probono” la Salata Palatului, unde are loc Congresul partidului AUR. Cu alte cuvinte, cine se aseamănă, se adună!

 

Scandalul de la TNB a fost precedat de un alt scandal în care au fost aduse acuzații grave de cenzură. Actorul Mihai Călin a anunțat că directorul Teatrului, Mircea Rusu, i-a cerut să nu spună nimic pe scenă despre invazia lui Putin din Ucraina.

În timp ce numeroși artiști cu simpatii putinisite sunt ostracizați peste tot în lume, în România, lui Dan Puric i se oferă posibilitatea de a juca pe prima scenă a teatrului românesc.

Dan Puric nu mai are nicio busolă atunci când vede rădăcini creștine comune. El ignoră crime, dezastre umanitare dacă acestea sunt comise de „frații” ortodocși.

Însă, ceea ce nu multă lume nu știe, propagandistul rusofil Dan Puric este deținătorul unei averi impresionante.

Dan Puric s-a plâns de nenumărate ori de salariile mici din teatru, însă a reușit să strângă o avere impresionantă datorită firmei pe care o conduce și care a făcut profituri considerabile.

Potrivit declarațiilor fiscale depuse la ANAF, Dan Puric a reușit să câștige o sumă impresionantă de bani în cei 14 ani de activitate, la care se adaugă sume primite de la conferințele făcute ca actor, acolo unde discursurile sale au fost considerate naționaliste, ultraortodoxe și rusofile.

Declarațiile fiscale depuse la ANAF arată că firma sa a reușit să atingă o cifră de afaceri de peste 7,7 milioane de lei, echivalentul a peste 1,55 milioane de euro. Este de menționat că în ultimul an fiscal, încasările sale au fost cu 40% mai mici decât anul anterior.

Firma lui Dan Puric a avut un profit net de 3.669.451 lei, echivalentul a aproape 735.000 de euro. În ceea ce privește ultimul an fiscal, profitul a fost în scădere pentru Dan Puric, acesta fiind de 88.000 de lei, puțin peste 17.500 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.