Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat vineri, la pranz, ca vor exista cu certitudine urmari penale in urma grevei ilegale declansata de Ion Radoi la metrou, scrie Aktual24.ro.

„Cine si-a asumat sa fac o astfel de actiune, fie si spontana, va plati in fata legii. Erau obligati sa asigure o treime din capacitatea de transport, nu sa intrerupa total. A venit o plangere din partea Metrorex in care ii acuza pe cei care participa la acest protest de sabotaj, de terorism. Am transmis plangerea catre DIICOT”, a anuntat Bode.

„Am deschis si un dosar de urmarire penala in sensul ca nu sunt respectate prevedirile in legatura cu asigurarea continuitatii transportului public”, a mai spus Bode.

„Toata lumea pune intrebarea: de ce nu interventi in forta si restabiliti ordinea, prin jandarmerie? Solutia este dialogul. La aceasta ora, o delegatie cu reprezentanti al sindicatului dicsuta cu prefectul Capitalei. Imi exprim speranta ca in urma acestor discutii vor ajunge la concluzia ca acest conflict sa inceteze de urgenta, cei din statiile de metrou sa paraseasca loculurile. Este inadmisibil sa iti bati joc de sute de mii de bucuresteni in plina pandemie”, a subliniat Bode.

Si ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat vineri ca a depus plangere penala la DNA in legatura cu greva ilegala declansata la metrou de sindicalistii lui Ion Radoi. Deja s-au inregistrat patru dosare penale in legatura cu greva lui Radoi. Un dosar penal a fost deschis la DIICOT pentru infractiuni cuprinse in legea de combatere a terorismului.

„Tocmai am depus plangere penala la DNA impotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucurestean astazi, pentru urmatoarele infractiuni: 

  • zadarnicirea combaterii bolilor
  •  abuz in serviciu
  • trafic de influenta
  • folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane
  • folosirea de catre liderii sindicali a influentei si autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri si foloase necuvenite
  • santaj
  • infractiuni contra sigurantei circulatiei pe caile ferate

Cerem procurorilor sa identifice persoanele catre care sa ne indreptam pentru a recupera banii in instanta civila. Prejudiciul este in curs de cuantificare. Actiunea ilegala a unui grup mafiot de a lua un oras ostatic nu poate ramane fara un raspuns ferm din partea autoritatilor si din partea justitiei.

Metroul trebuie eliberat si trebuie sa revina in circulatie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevarat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Radoi nu sunt un subiect legitim de dialog si nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a anuntat Drula.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.400 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.