Directorul TAROM Werner Wolff a declarat, la Timișoara, că este nevoie de o investiție pe Aeroportul Otopeni unde calea de rulare este plină cu gropi care taie roțile aeronavelor. Astfel, TAROM cheltuie bani pe schimbarea roților avioanelor de trei, până la cinci ori pe săptămână, în loc să le schimbe la câteva luni. Cu toate acestea, bani de investiții sunt, însă se duc pe ajutoarele sociale date de PSD.

Ca pentru orice proiect de infrastructură din România, principala problemă o reprezintă resursele financiare care nu au fost alocate până acum. Asta deși Compania Națională Aeroporturi București are un profit de peste 50 de milioane de euro pe an, bani care ar asigura construirea noului terminal evaluat la o sumă asemanatoare.

În 2016, CNAB a avut venituri totale de aproape un miliard de lei (mai exact 911.662.620 lei) si un profit net, ramas dupa deducerea impozitului pe profit, de aproape 230 milioane de lei (229.691.520 lei). În euro ar fi vorba de 51,11 milioane.

Numai că aceștia nu pot fi repartizați modernizării aerogării. Prin memorandum aprobat de guvern în ianuarie 2017, 90% din profitul companiilor de stat se duce la bugetul general. Trebuie precizat aici că în OUG 64/2001 (privind profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome) se reglementează repartizarea unei cote de “minimum 50% vărsăminte la bugetul de stat sau local. În anul precedent, cota a fost de 75%.

Otopeniul a fost modernizat ultima dată în 2012, când s-a inaugurat un terminal pentru plecări. Lucrările la Terminalul Plecări au început în vara lui 2011, au durat 17 luni și au costat 52 milioane de euro. Noua aerogara are o suprafață de 19.600 mp, este echipată cu 52 de ghișee de check-in, opt porți, opt ghișee self check-in și salon VIP în zona de îmbarcare.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.