Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis miercuri retrimiterea la Direcția Națională Anticorupție a anchetei în care este cercetat pentru corupție fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu și au impus un termen de cinci zile pentru refacerea dosarului, scrie G4Media.ro.

Cât de periculos credeți că este coronavirusul pe o scară de la 1 la 5, unde 1 înseamnă ”foarte puțin periculos”, iar 5 înseamnă ”foarte periculos”?

View Results

Loading ... Loading ...

Informația a fost confirmată de avocatul Alexandru Chiciu, avocat în dosar, care a mai explicat că decizia a fost una fulger, fără ca instanța să se mai retragă pentru deliberări.

”Excepțiile invocate de noi au vizat absența descrierii temporale a faptelor, contraziceri între tezele din expozitiv si cele din subsolul paginilor pe aceeași situatie de fapt, neindicarea funcționarilor la care Ionuț Costea (n.red. judecat în același dosar cu Vlădescu) ar fi intervenit, în condițiile în care întreg Guvernul României a fost implicat în noiembrie 2005 în aprobarea finanțărilor suplimentare și neindicarea acțiunilor concrete imputate lui Costea.” a declarat avocatul Chiciu în exclusivitate pentru G4Media.ro.

Context

În ianuarie, Instanța Supremă a decis să îi restituie fostului ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu lingourile de aur și banii depuși drept cauțiune la DNA. Instanța a admis cererea de restituire a cauțiunii și pentru fostul deputat PNL Alexandru Boureanu și pentru Mihaela Mititelu.

În mai 2018, DNA a stabilit o cauţiune de 1 milion de euro pentru Vlădescu, iar acesta a pus la dispoziţia procurorilor 1.000.000 de lei şi 100.000 de euro, 3 kg de aur în lingouri (în valoare de 109.740 euro); garanţii reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro; garanţii reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare.

Fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, fostul deputat PNL Cristian Boureanu și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu și administratorul unei societăți comerciale au fost trimiși în judecată în noiembrie 2019, de DNA, în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate. Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.