Analistul Cristian Hriţuc, fost consilier prezidenţial, a făcut o dezvăluire şocantă despre legătura şefei CSM, Lia Savonea, cu cercurile penale de la vârful PSD. Potrivit lui Hriţuc, Savonea s-a întâlnit conspirativ cu Florin Iordache, în sedii ale PSD, pentru a pune la cale atacul la justiţie prin ordonanţe, începând chiar cu mai vechea OUG 13!

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...
 • „Tot mai multe surse din politică și magistratură acuză legăturile periculoase ale actualei președinte a CSM cu partidul aflat la guvernare, PSD. Contestarea acesteia este mai veche, încă de la alegerea în înalta funcție într-un organism care ar trebui să apere breasla magistraților din România. Legăturile judecătoarei cu partidul lui Dragnea au fost puse pe seama relației speciale pe care soțul ei, Mihai Savonea, le-a avut cu inculpatul Cătălin Voicu, fost senator PSD, condamnat la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.”
 • „În cazul OUG 7, Savonea se dovedește a fi calul troian al PSD în sistemul judiciar. În vreme ce mai multe asociații ale magistraților din România au refuzat invitația la așa-zisul dialog cu prim-ministrul Dăncilă, cu o justificare corectă– consultările se fac înaintea adoptării unui act normativ, nu după– Savonea s-a oferit să se întâlnească cu șefa Executivului.”
 • „Surse bine informate au arătat că Savonea a lucrat împreună cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut și el ca un adversar al justiției independente, încă de la OUG13 din 2017, la textul Ordonanței care a stârnit revolta magistraților. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispoziție celor doi, una din casele plătite de PSD cu bani mulți din subvenția de stat.” 
 • De altfel, aceste imobile închiriate peste prețul pieței, așa cum a arătat o investigație de presă care îl viza pe trezorierul Drăghici, au devenit adevărate ”T2 și K4”, adică un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritocește exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a instituțiilor fundamentale ale statului.”, a scris Cristi Hriţuc pe blogul personal.

Informaţia gravă a fost confirmată şi de jurnalista Ioana Ene Dogioiu, specializată în chestiuni de justiţie, care a comentat pe ziare.com

Nu întâmplător, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov au realizat în cele din urmă că Savonea este aliata oricui numai a magistraţilor nu. Şi astfel au decis să ceară îndepărtarea ei din fruntea CSM. (Sursa: Ziaristii.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

 • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
 • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
 • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.