Indignat de modul în care preşedintele Iohannis a abordat criza sanitară precum şi cea politică, scriitorul Radu Paraschivescu vrea să returneze decoraţia primită de la Administraţia Prezidenţială în 2020, scrie Epochtimes-romania.com. Paraschivescu a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A „Literatura”.

„Vreau s-o dau înapoi. E pur şi simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am. Simt că e un gest pe care trebuie să îl fac pentru că, după părerea mea, nu trebuie să mai ţin obiectul acela la mine în casă. M-a supărat pentru că l-am creditat prin vot. Şi nu doar prin vot. Şi am spus că lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, până la un punct.

M-am făcut că uit, deşi nu am uitat, că el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, încârdăşit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta şi alţi domni de bine. Şi am tot spus că omul are dreptul la a doua şansă şi că va fi un om reformat din punct de vedere moral şi va conduce bine lucrurile.

Povestea pe care domnia sa, împreună cu clasa politică, o arată de câteva luni încoace mă face să iau în calcul foarte serios restituirea decoraţiei”, a declarat Radu Paraschivescu, la Digi FM.

Avem o clasă politică atrofiată moral

Paraschivescu a explicat cu subiect şi predicat ce are să îi reproşeze preşedintelui. Şi nu numai lui….

„Clasa asta politică pe care o avem acum este atrofiată moral şi tratează fix în funcţie de agenda ei tot ce se întâmplă. Aşa am ajuns în situaţia unor tergiversări nepermise. Aşa am ajuns să avem consultări peste consultări plasate peste câteva zile, peste o săptămână. Aşa am ajuns cu o încercare de guvern sortită eşecului încă din capul locului. Totul făcând parte tot dintr-un joc politicianist. Împingi un om să încerce să formeze un guvern. Omul ăla, care m-aş fi aşteptat să fie mai puţin naiv, acceptă pentru că alţii nu sunt. Şi foloseşte toate cele 10 zile. Asta este de neiertat. Eu am votat cu USR. Este de neiertat să faci aşa ceva pe seama sănătăţii românilor.

Şi vine un preşedinte la care mă aşteptam să îşi schimbe discursul. Şi mă aşteptam să aibă o formă de reacţie cât de cât rapidă. Tu când vezi că îţi mor 500 şi ceva de oameni, nu ştii tu, profesor de fizică, regula de trei simplă? Nu ştii că 574 de morţi, la o populaţie de 18 milioane, cu vaccinul la dispoziţie, înseamnă mult, mult, mult mai rău decât Italia acum un an jumate fără vaccin? Nu poţi să faci calculele astea elementare? Te laşi atras în toate jocurile astea de-a uite premierul, nu-i premierul, accepţi ca PNL-ul să îţi vină la consultări fără un premier, cu o foaie albă, în aşa fel încât tu să poţi să faci a doua propunere cu acelaşi nume de premier? Accepţi toate mizeriile astea şi te numeşti preşedinte?”, a declarat Paraschivescu.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 19.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.