Cristi Danileț scrie pe blogul său că în urmă cu un an, Dan Andronic, patronul Evenimentul Zilei, îl acuza că a comis acte ilegale în legătură cu arhiva SIPA. ”S-a făcut speculația că cei care au deținut ilegal acele documente ar fi șantajat magistrați pentru a se obține condamnări în marile dosare de corupție din România.”

Articolul întegral de pe blogul lui Danileț

Acum un an de zile EvZ a demarat o campanie împotriva echipei ministeriale care a decis închiderea DGPA (fosta SIPA) și sigiliarea arhivei fostului serviciu secret de informare a ministrului justiției. Am avut onoarea să fac parte din acea echipă care a luat acea decizie istorică, de a opri adunarea de informații secrete despre funcționarii și magistrații din justiție. Am fost acuzat de Dan Andronic și ziarul său că am comis acte ilegale în legătură cu acea arhivă. Mai mult, s-a făcut speculația că cei care au deținut ilegal acele documente ar fi șantajat magistrați pentru a se obține condamnări în marile dosare de corupție din România.

Ca urmare, la 16.05.2017 am formulat o plângere penală adresată Parchetului pentru a se analiza dacă s-au comis ilegalități de către persoanele care au avut acces la documentele arhivate și astfel s-a format un dosar penal la DIICOT. Ulterior DIICOT a primit și Hotărârea Parlamentului privind raportul final al Comisiei de anchetă privind desființarea DGPA, la 5.07.2018. Cele două dosare au fost conexate.

Au fost anchetați și audiați ministrul justiției de la acea vreme, toți membrii comisiilor de inventariere inclusiv subsemnatul, angajați la SIPA/DGPA, precum și jurnaliștii care au intrat în posesia unor rapoarte clasficate „scurse” de cineva din comisie.

În urma cercetării penale efectuate procurorii DIICOT au stabilit că nimeni din echipa Macovei sau din echipele celorlalți miniștri ai justiției nu au comis vreo infracțiune legate de documentele din acea arhivă. Mai mult, cu privire la acuzația pe care EvZ mi-a adus-o în concret procurorii au stabilit că NU EXISTĂ FAPTELE. Cu alte cuvinte, nu e vorba că aș fi comis ceva, dar că a trecut prea mult timp să fiu sancționat; nici că aș fi comis ceva, dar fapta ar putea să nu fie ilegală; ci se constată oficial că NU AM COMIS NIMIC în realitatea obiectivă de genul faptelor afirmate în ziar. De altfel, nici în raportul comisiei parlamentare de anchetă nu se constată vreo neregulă comisă de mine. Iar în declarațiile publice pe care le-au făcut, membrii comisiilor care au intrat în arhiva SIPA după mine au infirmat și ei cele spuse în ziar (de ex, AICI)

Adică… tot ce s-a spus despre mine în EvZ constituie calomnie. Pun mai jos dovada, după care voi demara procedura de tragere la răspundere civilă a publicației și fiecărui redactor care a scris acele mizerii despre mine.

DAC News a creat comunitatea România EUROPEANĂ și te invităm alături de noi. Suntem peste 10.000 de persoane, iar împreună dezbatem cele mai tari subiecte! Loul în care opinia ta conteazăhttps://www.facebook.com/groups/comunitatea.romania.europeana

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here