”Au așteptat să fie o vreme cu vânt și mi-au pus focul în fermă”, este mărturisirea oierului argeșean Dan Petrescu. Crescătorul de ovine care la finele lunii a protestat în fața Ministerului Agriculturii se afla la Poliție, la Criminalistică, atunci când a declarat lucrurile acestea celor de la agrointel.ro.

”Mi-au ars 10.000 de baloți, mi-au dat foc intenționat la 10.000 de baloți. Nu știu… Eu am primit amenințări numai pentru ce am făcut atunci… Am primit tot felul de amenințări, că o să mă lase ei fără oi, că o să mă termine. Au venit Poliția, Pompierii, au stat până dimineață. Au scris raport – mână criminală, foc pus intenționat. Nu aveam cum să… Unde am ferma, este câmp, este împrejmuit totul inclusiv de un râu. Este îngrădit”, a declarat Dan Petrescu.

Numai la prima vedere, paguba este evaluată de oier la peste 700 de milioane lei, bani cu care a cumpărat baloți pentru animale. ”Nu mi-au spus încă ce piste au, cercetează încă și la fermă. Eu sunt la Criminalistică”, a explicat oierul. Acesta a mai precizat că incendiul a fost pus în jurul orei 9 seara și a fost stins foarte greu deși Pompierii au ajuns la fața locului în circa 20 de minute. ”Și acum mai este un loc în fermă unde fumegă, unde mai este foc.”

Faptul că focul s-a pornit într-o seară cu mare vânt, îi intărește convingerea oierului Dan Petrescu că este vorba de un act criminal. ”Au așteptat să fie vremea asta cu vânt. Au vrut să pună focul, să se extindă și să ardă totul. Dacă nu se intervenea rapid se ajungea și la saivan. Abia au reușit să stingă focul până să ajungă la saivanul cu mioare”, a declarat oierul Dan Petrescu.

DAC News a creat comunitatea România EUROPEANĂ și te invităm alături de noi. Suntem peste 10.000 de persoane, iar împreună dezbatem cele mai tari subiecte! Loul în care opinia ta conteazăhttps://www.facebook.com/groups/comunitatea.romania.europeana

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.