Postul Intact a fost sancţionat din nou de CNA pentru mai multe nereguli la emisiunile electorale difuzate pe 3, 7, 13 şi 14 septembrie, relatează Paginademedia.ro.

Au fost vizate mai multe emisiuni electorale ale Antenei 3. Una în care postul respectiv a difuzat un video cu Dana Budeanu în care foloseşte un limbaj licenţios, alta în care este „atacată” Clotilde Armand, candidata USR Plus la Primăria Sectorului 1, şi una în care Codruţa Cerva, invitată la Sinteza Zilei, i-a făcut campanie Gabrielei Firea, iar Oana Lovin i-a adus acuzaţii lui Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei.

Au fost două propuneri de amenzi: una de 15.000 de lei a Dorinei Rusu, membrul CNA cel mai vocal în acest caz, şi una de 7.500 de lei din partea lui Radu Herjeu. Finalmente, s-a votat pentru amenda cea mai mică, cea propusă de Herjeu.

Membra CNA Doina Rusu a luat poziţie în cazul emisiunilor electorale în care s-a vorbit despre Nicuşor şi Clotilde.

Dorina Rusu, în şedinţa CNA:

Nişte acuzaţii de bandă. E clar de la cap la coadă că este o facătură. Vreau să spun că am citit informaţii despre toate lucrurile, pentru că eram curioasă şi din ce am văzut, nimic nu e adevărat. Nimic nu este prezentat aşa cum este în realitate şi este prezentat ca bomba zilei. Astea nu sunt emisiuni, astea sunt execuţii!

Codruţa Cerva vorbeşte despre Firea, fără ca emisiunea să fie marcată şi se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrată. Articolul 66 se aplică din plin aici. Pe de altă parte, cred că şi în cazul lui Clotilde Armand, este greu să te duci într-o emisiune în momentul în care acolo se urmăreşte executarea ta.

Codruţa Cerva, Mugur Ciuvică, toţi oamenii din studio au vorbit într-un singur sens. Toţi au făcut acuzaţii, au fost convinşi că tot ce se vorbeşte acolo este adevărat, deci acea emisiunea, ca şi cele care au urmat cu Nicuşor Dan a fost o execuţie. Cred că n-ar trebui să fie aşa.

Pe lângă amenda de 7.500 de lei, Antena 3 a mai primit şi o somaţie publică pentru că în unele emisiuni electorale nu s-a marcat corespunzător.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here