Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al ANAF, acuză această insititutie că a falsificat documentul în baza căruia a fost demarat controlul la Rîse Project, la scurt timp după ce jurnaliștii au dat publicității afacerile lui Dragnea din Brazilia.

”Slugile lui Dragnea din ANAF au falsificat documente pentru a justifica controlul redacției Rise Project, în 2017! Prezint public copia falsului!

Scopul: identificarea presupușilor finanțatori care ar fi asigurat deplasarea jurnaliștilor Rise Project pentru investigarea afacerilor și proprietăților lui Liviu Dragnea din Fortaleza (Brazilia)!

Pe 7 iulie 2017, vă anunțam că locotenenții lui Dragnea, numiți la conducerea ANAF, au simulat (pe bază unei ‘anonime’) o analiză de risc, și-au ales executanții și au ordonat misiunea de a intimida redacția Rise Project.

Rezumatul atacului grobian asupra libertății presei:
– au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, căreia i-au atribuit, în fals, funcția de contabil al Asociației Rise Project, inclusiv o adresă fictivă (vezi documentul atașat);
– personajul inventat, Carmen Bungescu, ‘sesizeaza’ un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redacții mass-media: anume că unii redactori lucrează pe bază de contracte de cesiune de drepturi de autor, deși se presupune că prestează activități care ar fi trebuit să fie remunerate pe bază unui contract de muncă;
– pe bază acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: ‘nu-l mai deranjați pe sefu’!’

Reiterez public solicitarea către organele abilitate ale statului de a se autosesiza și de a demara cercetările în vederea stabilirii persoanelor implicate în derularea acestor activități profund ilegale”, a scris Ștefan Diaconu pe Facebook.

Inspectorii Antifraudă de la ANAF au mers în control în redacția Rise Project la scurt timp după ce jurnaliștii au publicat mai multe materiale în care susțineau că Liviu Dragnea are afaceri în Brazilia.

RISE Project a publicat joi un raport al Direcției Generale de Protecție Internă, intitulat “Nota privind aspecte care afectează climatul socio-economic al județului Teleorman”, care descrie o “retea infracțională compusă din persoane cu putere de decizie în judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene și guvernamentale. În acest document, Dragnea este prezentat drept “detinatorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”.

Rise Project scrie că raportul, aflat în prezent în arhivă DGPI, vorbește despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitații, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donații suspecte la partid, cercuri relaționale și de influență.

În acest raport, DGPI arată că, inițial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta și-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare și deszăpezire prin intermediul unor licitații trucate, iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive. Documentul îl identifică încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind “detinatorul majoritar al acțiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA”. “Actiunile la purtator” sunt certificate anonime. Oricine deține această hârtie, care specifică un anumit procent din acțiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. La vedere, însă, de corporația Tel Drum se ocupa prietenii lui Dragnea din tinerețe, care apar în acte, mai scrie Rise Project.

Raportul prezintă și “organigrama” grupării, fiind trecuți în revistă oamenii de bază ai liderului PSD: omul de afaceri Marian Fiscuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinaș, fostul președinte al Companiei Naționale de Drumuri Cristian Duica, directorul general al Tel Drum Petre Pitiș, funcționari de la Fisc și jurnaliști locali.

“In cursul anului 2006, datorită lipsei fondurilor la capitolul drumuri județene, Liviu Nicolae Dragnea propune și obține aprobarea consilierilor județeni pentru contractarea unui credit pe 20 de ani în valoare de 400 milioane de euro pentru refacerea drumurilor județene (…) câștigătorul fiind tot SC Tel Drum SA, care și-a asigurat lucrări pe o perioadă de 3 ani”, se arată în nota DGPI, potrivit Rise Project.

În acest context, jurnaliștii Rise amintesc că la începutul lunii iunie PSD a modificat legea astfel încât Direcția Generală de Protecție Internă să fie exclusiv sub autoritatea ministrului de Interne, Carmen Dan, consilieră lui Liviu Dragnea la Consiliul Județean Teleorman. (Sursa: Aktual24)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Si cum spuneam TOATE INSTITUTIILE STATULUI apartin aceleiasi grupari mai putin PRESEDENTIA pentru cucerirea careia sunt gata sa faca bai de sange aplicand LEGEA MARTIALA mai ales dupa schimbarea UZULUI DE ARMA aplicand ce zicea Pavel Abraham 33 acum un an si ceva „De ce nu e folosita munitia reala pentru domolirea protestatarilor ?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here