Curtea de Conturi a Ungariei este îngrijorată de numărul prea mare de femei absolvente de învățământ superior pentru că scad șansele de a se căsători și de a avea copii, scrie G4Media.ro, care ciyează publicația maghiară Nepszava.

Potrivit unei analize a Curții de Conturi, suprareprezentarea semnificativă a femeilor în învățământul superior poate cauza probleme demografice, îngreunând găsirea unui partener și poate duce la riscul unei scăderi a fertilității, deoarece scade probabilitatea ca femeile să se căsătorească și, prin urmare, șansa de a avea copii.

Analiza fenomenului, publicată în iulie de Curtea de Conturi, se potrivește perfect cu filosofia guvernului Orbán, comentează Nepszava, cu referire la încercările fără rezultat ale guvernului Ungariei de a crește rata natalității.

În prima parte a analizei, se stabilește că în fiecare an, între 2010 și 2021, au fost admise în învățământul superior mai multe femei decât bărbați, iar în semestrul de toamnă al anului universitar 2022, ponderea femeilor va fi de 54,5%. În plus, elevii de sex masculin abandonează școala într-o proporție mult mai mare, iar fetele sunt și ele mai multe la liceu (55,4%), în timp ce 70% dintre cei admiși la cursuri cu normă întreagă provin din acest tip de școală.

1 COMENTARIU

  1. Statul roman nu e ingrijorat deloc, ca din anul 2018, oficial, se nasc mai multi copii romani in diaspora decat in tara?….

Comments are closed.