Mai multi consilieri din aparatul  Comisiei juridice a Camarei Deputatilor au depus o plangere la Secretariatul General al Camerei Deputatilor in care il acuza de „hartuire morala” pe seful comisiei, deputat Mihai-Alexandru Badea (USRPLUS), scrie Aktual24.ro.

In plangere se vorbeste despre ‘situatia grava existenta la nivelul Comisiei’, respectiv ‘exercitarea de catre Presedintele Comisiei Juridice, de disciplina si imunitati dl. deputat Mihai-Alexandru Badea, a unor comportamente ce se circumscriu faptei de hartuire morala la locul de munca’.

Semnatarii plangerii sunt consilierii Andrada Armeancea, Dragos Bucur, Alina Grigorescu, Florica Manole, Rodica Penescu, Denisa Popdan si Sarbu Andreea.

Conform documentului, publicat de DC News, consilierii sustin ca presedintele Comisiei juridice, de disciplina si imunitati, a solicitat, in mod repetat ‘indeplinirea atributiilor de serviciu pe timpul derularii concediului de odihna si concediului medical al salariatilor, cu nerespectarea prevederilor art. 144 si art. 151 din Codul Muncii.’ Este vorba despre faptul ca deputatul Badea le-ar fi solicitat elaborarea unor acte juridice, ‘pe perioada in care consilierii angajati in cadrul Comisiei se aflau in concediu de odihna si concediu medical, concediu de odihna legal stabilit conform programarilor anule, fara ca pentru acest lucru sa se if solicitat intreruperea concediului de odihna conform art. 151 din Codul Muncii.’

De asemenea, se mentioneaza ca deputatul Badea a solicitat, in aceeasi perioada, ‘participarea consilierilor in cadrul sedintelor organizatorice si a planificat proiecte ale consilierilor pe ordinea de zi.’

Presedintele Comisiei juridice mai este acuzat ca a trimis sarcini de serviciu, in mod repetat, in weekenduri si in zilele libere legale, in special sambata si duminica, la ore nepotrivite, sub amenintarea aplicarii de sanctiuni. 

Totodata, consilierii spun ca a refuzat nejustificat acordarea de timp liber pentru orele suplimentare prestate si ‘a dispus in repetate randuri supravegherea personalului Comisiei juridice, de catre persoane ce nu au calitatea si pregatirea necesare.’

‘Pontajul, lista de prezenta a deputatilor la sedinte si numararea voturilor din online’, in sarcina a doua persoana care nu sunt angajate la Comisia juridica

El ar mai fi solicitat, cu incalcarea dispozitiilor legale, consilierilor care desfasurau activitatea prin telemunca, prezenta la sediul Camerei Deputatilor.

In incheierea documentului, se mai mentioneaza intentia deputatului USR Badea de a monta sisteme de supraveghere video a angajatilor comisiei, pe cheltuiala proprie, dar si montarea, asemenea, a unor sisteme de pontaj suplimentare fata de cele existente deja si instalate fara acordul consilierilor.

‘Avand in vedere cele prezentate mai sus, va solicitam, in mod respectuos, sa luati masurile legale care se impun pentru a sanctiona conduita abuziva a Presedintelui Comisiei juridice si sa sesizati grupul parlamentar USR, care l-a propus in functia de presedinte pentru a analiza conduita neconforma cu statului de demnitar si de Presedinte al Comisiei juridice al domnului deputat Mihai Alexandru Badea. De asemenea, va solicitam sa dispuneti masurile necesare pentru a putea reda angajatilor Comisiei juridice, de disciplina si imunitati demnitatea functiei parlamentare.’, concluzioneaza consilierii.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...
Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here