Evoluție în Instituție și Passport Productions au realizat un film detaliat prin care demonstrează că jandarmii au înscenat violențele de la protestul din 12 mai. Ei au avut apoi pretext să îi ia pe sus pe patru dintre cei mai activi protestatari, informează aktual24.ro.

În imagini, prezentate din mai multe unghiuri, apar momente în care jandarmii se îmbrâncesc unii pe alții pentru a crea senzația că ei sunt agresați de protestatari.

Citește și ”Liviule, de ce transpiri? Răspunde-ne și nouă la întrebare, nu fi șobolan!

”Ca martori ai evenimentului și după o analiză a multor mărturii foto-video de la fața locului, suntem convinși de următoarele: membrii Jandarmeriei Române prezenți la fața locului au creat în mod intenționat haos pentru a reține mai mulți protestatari fără respectară normelor prevăzute de lege. O acțiune care a dus la privarea de libertate a patru protestatari și lovirea unuia dintre cei reținuți în duba jandarmeriei”, afirmă realizatorii materialului video.

„Pretextul pentru reținerea lui Cristian Mihai Dide – faptul că avea cu el un generator electric – este ridicol, întrucât generatoare sunt prezente la orice fel de eveniment public, folosite de către participanți, jandarmerie și televiziuni, iar legea, într-adevăr, este aceeași pentru noi toți. Dacă Dide nu ar avea dreptul să folosească un generator la protest, nu ar avea acest drept nici Jandarmeria sau Digi24. Dar generatoare (inclusiv cel folosit de Dide), au fost mereu folosite la proteste, pentru a amplifica sunet sau pur și simplu pentru a prepara ceai cald pe timp de iarnă.

Citește și ”De ce este Dragnea atât de agitat și speriat dacă plângerea penală făcută de Orban este o tâmpenie?

În consecință, pe 12 mai, haos și violențe au fost create nu de către protestatari, ci doar de membrii ai forțelor de ordine, jandarmi care au pervertit muncă lor în interes public făcând exact ceea ce ar trebui să prevină, punând în pericol cetățenii pe care ar trebui să îi protejeze. Reținerea protestatarilor ar putea fi considerată arbitrară. Ar putea de asemenea că protestatarii să figureze și pe o agendă a Jandarmeriei, căci o dată ce ai fost amendat sau reținut, primești un fel de abonament din partea Jandarmeriei, și vei fi reținut iar și iar, indiferent de ceea ce faci sau spui. Arbitrar este pretextul pentru care un cetățean este reținut, dar ne uităm probabil la o agendă calculată când vine vorba despre persoana vizată. Asta ne conduce la presupunerea justificată că unii protestatari activi sunt vizați de Jandarmeria Română și vor fi amendați sau reținuți de îndată ce au apărut la o manifestație publică.

Acest material video va fi prezentat în instanță, pentru o evaluare cu adevărat obiectivă a situatiei”, mai spun realizatorii materialului video.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

2 COMENTARII

  1. DOAMNA DAN,
    Poate ca este timpul sa plecati din acest guvern,in cazul ca aveti putina umanitate si bun simt in Dumneavoastra ! Fiintati intr-ogasca de neputinciosi mental,delapidatori pe deasupra! Aveti o sansa :sa plecati fara sa va para rau !

  2. DOAMNA DAN,
    Poate ca este timpul sa plecati din acest guvern,in cazul ca aveti putina umanitate si bun simt in Dumneavoastra ! Fiintati intr-o gasca de neputinciosi mental,delapidatori pe deasupra! Aveti o sansa :sa plecati fara sa va para rau !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.