Miruna Troncota, o profesoara care a fost internata cu coronavirus intr-un spital din Bucuresti, relateaza un episod tuluburator la care a fost martora in salonul de spital. Ea a vazut cum o pacienta a refuzat sa primeasca oxigen, sustinand ca va fi omorata. Pacienta a decedat in cele din urma, scrie Aktual24.ro.

„In ultima mea zi de internare in spital de Covid am vazut chiar langa mine o pacienta de 60+ adusa de urgenta cu ambulanta care refuza isteric tubul de oxigen si isi smulgea in continuu branula, improscand totul cu sange in jur. Medicii pneumologi incercau sa ii vorbeasca calm, sa o linisteasca si sa ii explice ca la 90 saturatie de oxigen in plamani nu poate supravietui fara tubul de oxigen. Era diabetica si supraponderala. Ea urla si spunea ca se sufoca din cauza lor, si ca va fi otravita de ei, ca aparatul arata cifre masluite si ca oricum ea nici nu are covid. Abia mai respira, horcaind. (…) Am aflat ulterior de la medici ca in cateva zile a pierdut lupta cu viata, sub ochii neputinciosi ai tuturor”, a relatat Troncota.

Ea a ales sa dezvaluie acest episod pentru a atrage atentia asupra pericolului reprezentat de promovarea teoriilor „doctoritei-minune”, Flavia Grosan.  „Pe mine experienta Covid in spital m-a zguduit din temelii. Persoane precum Flavia Grosan care imprastie aberatii obtinand mediatizare cred ca sunt foarte nocive mai ales pentru acele categorii de public vulnerabile in fata dezinformarii. Aceste categorii de persoane marcate de neincredere extrema nu ar trebui blamate public ca nu au capacitatea de a filtra informatia – ar trebui ajutate de autoritati sa nu cada prada unor astfel de mesaje toxice, iresponsabile, care intr-o mare masura duc la pierderi de vieti omenesti”, a subliniat Miruna Troncota.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.300 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.