Directorii de spitale şi primarii din Bacău resping masterplanul pentru Moldova propus de Ministerul Sănătăţii. În draftul masterul-planului, prezentat de senatorul PSD, Dragoș Benea, se propune reducerea numărului de paturi la Spitalul judeţean de Urgenţe Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău şi Spitalul Municipal Oneşti, precum şi închiderea a două unităţi: Spitalul Orăşenesc Comăneşti şi Spitalul Orăşenesc Buhuşi.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Într-o întânire-dezbatere în care a fost abordat Masterplan-ul regional de servicii de sănătate pentru Regiunea Nord Est, elaborat de către Ministerul Sănătăţii, liderii locali din Bacău au avut o poziţie unitară faţă de proiectul miniterului – respingere radicală a masterplanului.

Ședinţa de “demascare” a draftului master-planului a fost iniţiată şi condusă de Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, care a declarat pentru G4Media.ro că “e complicat să propui spre dezbatere Moldovei (cea mai săracă regiune a Europei) reducerea de paturi și închiderea de spitale în timp ce la Cluj anunți o investiție de 45 de milioane de euro într-un spital de neurochirurgie”.
Senatorul băcăuan, care în ultima perioadă a început să aibă critici constante la adresa Guvernului, a adăugat că “nu propui diminuarea serviciilor spitalicești sperând că vor crește serviciile de asistență comunitară”.

Şeful PSD Bacău nu s-a mărginit doar la aceste declaraţii sau la intervenţii acide în cadrul întâlnirii de la CJ Bacău, ci a scris pe contul său de Facebook că „Moldova nu poate fi COBAIUL unora care nu au clară viziunea strategiei de sănătate în România!”. Benea a făcut și o comparație cu precedentele guverne: “Spre deosebire de guvernele Boc și Cioloș, când tăierile de paturi au venit din “vârful pixului” ca o sentință, de această dată s-a inițiat o dezbatere dificilă privind reorganizarea cu toți factorii decizionali locali”.

În acelaşi timp, la Maternitatea din Bacău au avut loc, în ultimele săptămâni, proteste ale personalului medical pentru că Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgente (PSD), doreşte disponibilizări si relocare de paturi şi personal, pentru eficientizarea unităţii medicale. Nu mai putin de 11 posturi de medici specialişti, 39 de posturi de asistente medicale, 17 infirmiere, 16 îngrijitoare ar urma să părăsească maternitatea din Bacău (la care vin multe paciente din judeţele limitrofe). În urma scandalului, Adrian Popa a declarat că “nu se vor lua măsuri imediate, acest plan propus va fi discutat şi cu medicii din maternitate şi vom cere şi un audit extern”. (Sursa: G4Media.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here