”Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”, a declarat vineri ministrul Apărării, Vasile Dâncu, la emisiunea ”Probleme la zi” de la Radio România Actualități.

El a făcut această declarație în contextul discuției despre capturarea Insulei Șerpilor de către armata rusă, care a invadat Ucraina.

”Practic, sigur că Rusia va fi mai aproape, dar va fi mai aproape de o graniță NATO. Nu va fi România singură care să gestioneze această apropiere a Rusiei. Va fi tratat internațional și NATO are o forță care poate descuraja orice formă de amenințare. Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”, a spus ministrul Dâncu.

Întrebat de realizatoarea emisiunii ”asta înseamnă că s-a împlinit faptul și toată lumea se va resemna cu el?”, Vasile Dâncu a revenit.

”Asta voiam să sîun, nu cred că va fi cazul. Dacă în cazul Crimeei a fost acceptată poate prea ușor această realitate, chiar dacă Rusia a fost sanctionată, acum comunitatea internațională nu poate să valideze această situație. Sunt convins că după ce vor tăcea armele, și va vorbi diplomația, rușii vor trebui să revină la negocieri, Ucraina va reveni la statalitate de dinainte”.

Sursa: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.