Senatoarea Alina Gorghiu, cunoscută pentru apropierea sa faţă de PSD, le transmite, miercuri, cetăţenilor nemulţumiţi de renaşterea USL că PNL a decis să facă Guvern cu PSD pentru că nu ar fi existat altă alternativă, iar această decizie ar fi o dovadă a faptului că PNL este „un partid matur”. Uită însă să menţioneze că PNL putea să facă foarte bine Guvern cu cei de la USR şi să iasă mult mai bine la negocieri, respectând şi votul românilor care i-au susţinut pentru că au promis că vor scoate PSD-ul de la butoanele puterii, scrie Epochtimes-romania.com.

„Cel mai important lucru este faptul că România câştigă Guvern cu puteri depline, câştigă stabilitate pe scena politică! Premierul va fi din partea PNL. PNL va fi un factor de echilibru în Executiv şi în Parlament, dar ne vom asuma responsabilitatea. Există un program de guvernare care va fi respectat. Coaliţia cu PSD nu înseamnă că vom închide ochii. PNL nu a acordat un cec în alb PSD. Nu avem o alianţă politică sau electorală cu PSD. Este doar o colaborare pentru o formulă guvernamentală care să asigure stabilitate, care să treacă ţara prin criză şi care era singura posibilă acum. Am auzit fel de fel de ‘sfaturi’ şi ‘îngrijorări’ pentru soarta electorală a PNL. Evident că ştim şi noi că este dificilă situaţia, dar efectiv nu există alternativă şi a fost răspunderea noastră să ne asumăm această guvernare cu bune şi cu rele”, a declarat Alina Gorghiu.

Fosta şefă PNL susţine că ştie că sunt cetăţeni liberali nemulţumiţi „pe bună dreptate” de această formulă, „însă îi rog să aibă convingerea că am ales să facem ceea ce trebuie şi nu neapărat ceea ce ne-am fi dorit”.

„Este o dovadă a faptului că PNL este un partid matur, care reuşeşte să treacă peste orgolii şi conflict pentru ceea ce trebuie să facă, să guverneze. Alegerile anticipate ar fi fost cel mai rău scenariu pentru ţară. Pentru că am fi riscat să fim într-o criză politică, fără final previzibil, timp de 6 luni până la un an. Ar fi fost o iresponsabilitate să fim de acord cu aşa ceva. Avem majoritate. Vom avea guvern cu puteri depline în câteva zile şi vom putea astfel să pregătim bugetul pentru 2022, să implementăm PNRR, să luăm măsurile necesare pentru combaterea pandemiei şi pentru vaccinare”, a afirmat Alina Gorghiu.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here