Conducerea rețelei hoteliere Hilton face demersuri printr-o casă de avocatură din Londra, pentru a obține lămuriri de la Liviu Dragnea în legătură cu presupusa tentativă de asasinat, care ar fi avut loc la Athenee Palace, anunță realitatea.net. 

Potrivit unor surse Realitatea TV, șefii grupului hotelier îl somează pe Liviu Dragnea fie să-și ceară scuze, fie să furnizeze informații concrete despre presupusa tentativă de asasinat. În caz contrar, conducerea rețelei îl va da în judecată, susțin aceleași surse.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, marţi, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume.

Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazaţi la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.). Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândeşte la mine„, a spus Dragnea la Antena 3.

E un lucru important pe care știrea Realitatea nu îl explică, dar pe care îl clarifică Marius Comper: de ce este crucial faptul că este vorba de o firmă din Londra.

Elementul cheie este legislația din Anglia privind defăimarea. Conform legii de aici, când cineva te dă în judecată pentru că ai făcut o declarație defăimătoare, trebuie să demonstrezi tu în instanță că ai spus ceva adevărat, lucru care aduce costuri legale foarte mari și o probabilitate sporită de a pierde procesul.

Din acest motiv, companii și oameni bogați din întreaga lume lansează procese de defăimare în instanțele englezești, chiar și când actul defăimător nu a avut loc în Anglia.

Toată lumea care lucrează în presă în Anglia știe acest lucru, motiv pentru care o să vedeți titluri foarte reținute în toată media britanică. Dacă mâine apare o înregistrare cu Theresa May lovind un alegător, știrea care ar fi publicată în presa britanică va fi formulată așa: „o înregistrare pare să arate o femeie care seamănă cu Theresa May lovind un alegător” sau „Theresa May este acuzată că a lovit un alegător”.

Știu ce vă întrebați: totuși, ce legătură are asta cu Dragnea, că el nu are treabă cu Anglia?

Are legătură — nu trebuie să se găsească Dragnea în Anglia, ci este suficient să afecteze reputația unei companii care activează în Anglia pentru a cădea sub jurisdicția acestei legi.

Dat fiind că acuzația lui Dragnea a fost reprodusă în toată presa internațională, nu va fi greu grupului hotelier să susțină că reputația sa a fost afectată în toată lumea, nu doar în România.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.