Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a încercat într-un interviu pentru Agerpres să minimalizeze cât mai mult efectul gazelor utilizate de jandarmi asupra manifestanților din Piață Victoriei. El s-a plâns că a avut parte de „sute, mii de comentarii extrem de agresive” după intervențiile anterioare, scrie aktusal24.ro.

”Din punctul nostru de vedere, noi am explicat – și eu, personal, și la nivelul Departamentului – niște lucruri, după ce au început să apară anumite, să zicem, informații incorecte, în spațiul public, de la mass media și până la rețelele de socializare. Acolo au apărut niște informații care sunt total incorecte, care aveau menirea să îi facă pe oameni să fie extrem de speriați, extrem de îngrijorați și să îi trimită pe toți la controale la spitale. Am citit azi o informație, dată chiar de cineva care are pregătire medicală, că au fost radioactive substanțele, că sunt mutagene, că produc mutații, că schimbă ADN-ul, că duc la avort, că cei care au fost acolo nu o să aibă acum nimic, dar o să aibă ceva sigur peste o perioadă, că o să aibă cancer”, a declarat Arafat ironic.

El a adăugat că astfel de substanțe se folosesc uzual în alte țări.

„Sunt țări în care astfel de substanțe sunt folosite la ordinea săptămânii sau în fiecare lună este câte o demonstrație în care poliția folosește ceva. Am vorbit cu oameni care erau mult mai expuși decât noi la astfel de cazuistici și care știau bine despre ce vorbesc. Ne-au zis că, de regulă, marea majoritate rămâne fără efecte în câteva zeci de minute. O parte – dacă s-a expus mai mult – poate să aibă efecte mai ales la nivel laringo-faringian, poate să rămână chiar câteva zile sau mai mult cu anumite simptome, dureri, care necesită într-adevăr urmărire medicală. Dar internarea în spital este extrem de rară și dacă se internează, de regulă nu din cauza asta, ci din alte cauze, sau dacă apar persoane care aveau comorbiditati, de exemplu, astm bronșic, fiind expuse la aceste substanțe, să se exacerbeze simptomatologia respiratorie. Mai este un aspect de menționat, nu există tratamente specifice acestor substanțe. Tratamentele sunt simptomatice. Nu există tratamente specifice, în sensul în care să spui că avem un antidot pentru ele și nu vrem să îl dăm oamenilor.

În realitate, oricât ar încerca să minimizeze efectul gazelor folosit de Jandarmerie, NU EXISTĂ nicio țară în Europa care să folosească săptămânal aceste substanțe. Nu doar că se străduiește să ascundă ceea ce este evident, însă are tupeul să iasă public și să mintă. În scurt timp vom afla de la același Arafat că substamțele folosite sunt benefice datorită vitaminelor pe care le conține. Penibil!

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Esti și tu, Arafat, un nemernic ! Du-te la mitingul de sustinere a jandarmilor care ne-au gazat tinerii ! Ce iti spune tie….cel de sus, daca al tau este acolo si vede? Sa nu te mai arăti românilor că ești o rușine ! La Antena 3 poti să te arăti că acolo sunt toti ca si tine si audienta scade mereu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.