Fostul premier al României Adrian Năstase, dublu condamnat penal, ţine să transmită public că la împlinirea vârstei de 70 de ani a fost felicitat de premierul Ungariei, Viktor Orban, scrie Epochtimes-romania.com.

În condiţiile în care în ultima perioadă Budapesta şi Bucureştiul au avut schimburi destul de contondente de replici, Năstase salută acest gest ca fiind unul de normalitate şi, pe de altă parte, deplânge faptul că nici actualul guvern şi nici Cotroceniul nu s-au simţit să îi facă o urare.

„Astăzi l-am primit, la solicitarea sa, pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti, domnul Botond Zákonyi. Domnul ambasador a dorit să-mi înmâneze o scrisoare de felicitare din partea premierului Viktor Orban, împreună cu o selecţie de vinuri din Ungaria, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani.

Au trecut aproape 20 de ani de la momentul în care l-am întâlnit şi când, în urma demersurilor româneşti a trebuit să modifice Legea statutului. Am avut, de altfel, numeroase controverse dar desfăşurate într-un mod civilizat, ţinând seama de nevoia unui climat de bună-vecinătate.

Gestul său, de a mă felicită cu ocazia aniversării, îl consider un gest de eleganţă şi de normalitate.

PS Să nu mă întrebaţi dacă cineva de la guvernul român actual sau de la Cotroceni mi-a trimis un astfel de mesaj. Concluziile le trageţi singuri…”, scrie pe blogul său Năstase.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here