Proiectul unor voluntari din Romania poate castiga Premiul European pentru Patrimoniu 2020 – Europa Nostra – categoria „Premiul Publicului”, daca primeste cele mai multe voturi, pana pe 1 septembrie, anunta Ziare.com.

Este vorba despre „Ambulanta pentru monumente”, un proiect derulat in judetele Alba, Brasov, Cluj, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu, care a castigat deja la categoria Educatie, Formare si Constientizare.

In cadrul acestui proiect, care a demarat in urma cu 4 ani, voluntarii intervin cu ajutorul comunitatilor locale si salveaza cladiri de patrimoniu aflate in pericol iminent.

„Proiectele castigatoare intra si intr-o competitie pentru votul publicului si avem rugamintea sa votati un proiect romanesc alaturi de alte doua proiecte care v-au placut pe https://vote.europanostra.org/„, a declarat pentru Ziare.com arhitectul Eugen Vaida, presedintele Asociatiei Monumentum, care a initiat proiectul „Ambulanta pentru monumente”.

Reusita romanilor a starnit admiratia printului mostenitor Charles al Marii Britanii, care a transmis un mesaj video de felicitare pentru voluntarii romani implicati in proiectul Ambulanta pentru monumente.

In competitia pentru Premiul Publicului au intrat toate cele 21 de proiecte castigatoare la diverse categorii din intreaga Uniunea Europeana. Toate sunt extrem de interesante si au prezentari video pe site-ul vote.europanostra.org.

In momentul in care votati, trebuie sa alegeti trei proiecte preferate, iar acestea vor primi cate 3, 2 sau 1 punct, in ordinea in care le-ati ales. Cel care aduna cele mai multe puncte pana pe 1 septembrie castiga.

AICI puteți VOTA

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here