Vlad Mixich, membru al boardului Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate,relateaza un episod din cartea de memorii a fostului secretar de stat al SUA, Madeleine Albright, relevant pentru mentalitatea PSD-ista, SCrie Aktual24.ro. „Si sa nu ne imaginam ca mostenitorii de azi ai acelor jivine sunt altfel. Privind in jur, as zice ca sunt chiar mai rai”, puncteaza Mixich.

„O intamplare veche de 18 ani dar care spune multe despre prezent:

Ion Iliescu, pe vremea celui de-al doilea mandat al sau de presedinte al Romaniei, a avut o intalnire cu Madeleine Albright. Subiectul: numarul mare de copii/tineri cu HIV care traiau in Romania si lipsa tratamentului pentru ei.

Albright i-a spus atunci lui Ion Iliescu ca o companie americana care producea un tratament foarte eficient pentru HIV era dispusa sa acorde reduceri considerabile de pret pentru Romania, ca toti acesti pacienti sa poata fi tratati.

Stiti ce i-a raspuns Iliescu? Ca dat fiind bugetul minuscul dat de statul roman pentru Sanatate, chiar si cele mai mici preturi posibile si tot ar fi prea mult pentru ca statul roman sa cumpere acel tratament care salva viata a mii si mii de copii si tineri.

Deci de acolo venim, din acea mentalitate a acelor jivine politice pentru care bugetul tarii era prea mic pentru a salva sanatatea a mii de copii si tineri, dar pentru care bugetul tarii nu a fost niciodata atat de mic incat sa-i impiedice sa ne fure taxele, autostrazile, spitalele, educatia si … pana la urma, viitorul.

Si sa nu ne imaginam ca mostenitorii de azi ai acelor jivine sunt altfel. Privind in jur, as zice ca sunt chiar mai rai.

[intamplarea cu Iliescu e povestita de fostul secretar de stat american, Madeleine Albright, in memoriile ei]

PS. Deznodamantul: Madeleine Albright povesteste ca impresionata de situatia disperata, a reusit sa convinga compania respectiva sa doneze tratamentul. Puternicii Romaniei de la acel moment au prezentat situatia ca fiind o mare realizare a lor”, a scris Mixich pe Facebook.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.