Liderul PLUS Tulcea, Marian Machedon, scrie într-o postare pe Facebook că și-a propus să prezinte situația reală din Spitalul Județean Tulcea în contextul epidemiei de COVID-19. ”O facem din dorința de a presa autoritățile și publicul să ia măsuri de protecție a personalului medical precum și de a convinge inconștienții care încă sunt la tot pasul și ignoră recomandările de autoizolare și protecție”, anunță acesta.

Iată postarea integrală:

”Începând de astăzi ne-am propus să vă prezentăm situația reală din Spitalul Județean de Urgență Tulcea. O facem din dorința de a presa autoritățile și publicul să ia măsuri de protecție a personalului medical precum și de a convinge inconștienții care încă sunt la tot pasul și ignoră recomandările de autoizolare și protecție.

 Ce nu s-a făcut până acum deși era la îndemâna conducerii și autorităților locale:

1. aprovizionarea cu materiale de protecție:
a. măști, bonete și halate insuficiente – nu se schimbă la intervalul regulamentar;
b. ochelari de protecție care sunt folosiți de mai mulți angajați;
c. filtru izoletă – trebuie schimbat după fiecare pacient, acum se dezinfectează și se refolosește.

2. izolarea fluxurilor de pacienți și cadre medicale din spital
a. din indolența conducerii actuale a SJU există de mai bine de 6 luni doua cabinete de radiologie, în policlinică și spital, care nu au aparatele autorizate !!! (nu s-au sinchisit nici măcar după decretarea stării de urgență!!!); UPU Tulcea nu îndeplinește nici acum obligația legală de a avea secție de radiologie proprie! Secția de radiologie de la etajul 1 al Spitalului lucrează în proporție de 80% pentru UPU, deservind de asemenea și secția de boli contagioase!!!
b. pentru evitarea accesului pacienților UPU în spital, se putea înființa o secție mobilă de radiologie într-un cort sau se putea folosi cabinetul de radiologie din policlinica prin autorizarea de urgenta a aparatului existent. Prin fluxul prezent se intersectează pacienții și personalul din UPU cu pacienții și personalul din spital (Întrebare: Cum a obținut autorizare UPU Tulcea până acum, domnule Arafat?)

3. Ce se întâmplă acum:
1. Se evită înregistrarea de decese din cauza coronavirus pentru că nu s-au luat măsuri din timp iar șefii sunt pasibili de urmărire penală:
a. DSP Tulcea refuză testarea suspecților de coronavirus;
b. Suspecții sunt trimiși la Constanța;
c. Se declară în continuare zero cazuri de infecție coronavirus în Tulcea deși avem locuitori ai județului depistați pozitiv la Constanța;
d. există inregistrat un deces al unui bătrân din motive de ”pneumonie” pentru care DSP Tulcea a refuzat de asemenea să facă testul coronavirus
e. alți pacienți infectați nu sunt declarați ci înregistrați pe diverse secții din spital
2. Există cadre medicale infectate care au avut contacte in spital și UPU, aflate în prezent la Constanța pentru teste și care se vor întoarce mâine cel mai probabil ca pacienți la secția de infecțioase din Tulcea; nu se știe și nu se face nimic acum pentru a depista și izola persoanele cu care acești oameni au luat contact.

 Vești dătătoare de speranță:
1. Sperăm să vină cât mai repede materialele de protecție pentru personalul sanitar (vom vedea sigur în poze electorale);
2. Se fac externări ale bolnavilor cronici iar secțiile de cardiologie și neurologie se transformă în secții ATI pentru pacienții coronavirus;
3. Așteptăm începerea testării masive, după modelul german, pentru a se vedea rapid situația reală. Modelele italian și francez, îmbrățișate în prezent (testăm doar pacienții simptomatici) și-au dovedit ineficiența.

Cerem în continuare creșterea numărului de testări și o comunicare coerentă și realistă a autorităților locale și centrale !!!

Stați în casă!”

Tulcea se situează în categoria județelor în care nu a fost înregistrat oficial niciun caz de contaminare cu COVID-19.

În județul Tulcea autoritățile au luat măsuri stricte de prevenție înainte de declararea epidemiei de coronavirus, scrie europafm.ro.

Autoritățile locale din Tulcea  au început să dezinfecteze autobuzele încă de acum o lună, spune subprefectul orașului Carmen Coloianu la Europa FM.

”Evident, este o minciună gogonată că autoritățile tulcene au luat măsuri radicale. Degeaba dezinfectează autobuzele din transportul public dacă șantierul naval, care are mii de angajați, funcționează”, atrag atenția locuitorii orașului.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!