Guccifer 2.0, „hacker-ul singuratic” care a declarat ca a pus la dispoziția WikiLeaks email-urile furate de la Partidul Democrat din Statele Unite, este defapt un ofițer al Directoratului Principal de Spionaj (temutul GRU, serviciul secret al armatei Rusiei), scrie The Daily Beast. Aceste lucruri au fost descoperite în urma unei neglijențe de scurtă durată, însă critică, a GRU.

La un moment dat, Guccifer 2,0 a uitat sa activeze clientul VPN înainte de a se loga. Prin urmare, a lăsat urma unui IP, localizat în Moscova, în jurnalul de server al unei companii americane de social media, potrivit unei surse familiare cu investigația guvernamentală in acest caz. Guccifer 2.0 nu a răspuns la mesajul adresat pe Twitter de publicația americană.

Cercetând adresa IP, anchetatorii americani au descoperit faptul că Guccifer 2.0 este un ofițer GRU localizat în sediul agenției, pe Strada Grizodubovoy din Moscova.

Pseudonimul aduce un omagiu hackerului român Marcel Lazăr Lehel, care, în 2013, a devenit celebru sub numele de „Guccifer” după o serie de atacuri cibernetice asupra unor politicieni și celebrități, acesta resușind să spargă conturile unor persoane precum Corina Crețu sau George Maior.

La jumătatea anului 2016, publicația Motherboard a efectuat o investigație care a demontat afirmațiile lui Guccifer 2.0, care susținea că ar fi de fapt român.

Roger Stone, unul din foștii consilieri de campanie al lui Donald Trump, a admis în martie 2017 că a comunicat cu hackerul Guccifer 2.0, informează hotnews.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.