Ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârșirea infracţiunii de ”Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, deoarece unul dintre documentele publicate și folosite are caracter secret.

Unul dintre documentele publicate de Ministerul Justiției vineri, după intervenția de joi seara a ministrului Toader, are caracter secret și nu trebuia făcut public, potrivit Digi 24. Este vorba de Anexa 6: Raport Inspecția Judiciară, postată pe site-ul oficial al Ministerului Jistiției, împreună cu raportul prin care Taoder justifică solicitarea de revocare a Laurei Codruța Koveși.

Potrivit sursei citate, informațiile din documentul datat 9 ianuarie 2018 nu sunt destinate publicității pentru că pe rol există o cercetare disciplinară și Consiliul Superior a Magistraturii nu s-a pronunțat în acest caz. Digi 24 mai transmite că a primit și o confirmare neoficială de la Inspecția Judiciară că raportul nu ar trebui să fie în spațiul public.

Și surse judiciare citate de Adevarul.ro susţin că acel document este unul secret pentru că speţa nu a fost finalizată, fiind încă pe masa de lucru a Inspecţiei Judiciare. Şi, conform legii, în acest stadiu, documentele Inspecţiei Judiciare sunt confidenţiale. Astfel, ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârsirea infracţiunii de “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, scrie comisarul.ro.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

3 COMENTARII

  1. Documentul nu este clasificat ca secret asa ca Toader nu poate fi invinuit de asa ceva. Ca ar fi fost de dorit sa nu se arate mizeriile constatate este una, dar atata vreme cat documentul nu este inregistrat ca secret de serviciu, nici nu poate fi vorba de incalcarea legii.

    • informațiile din documentul datat 9 ianuarie 2018 nu sunt destinate publicității pentru că pe rol există o cercetare disciplinară și Consiliul Superior a Magistraturii nu s-a pronunțat în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.