Afacerista Nela Secară din Oradea, prezentată de Antena 3 drept victima ”statului paralel”, a fost condamnată la 3 ani de detenție cu suspendare pentru delapidare și spălare de bani, potrivit deciziei Curții de Apel Cluj din 22 noiembrie 2021.

Potrivit motivării, judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei din cauza „duratei îndelungate a procesului” început în urmă cu 8 ani.

În schimb, Nela Secară a fost achitată pentru acuzația de evaziune fiscală după ce a achitat prejudiciul plus un spor de 20 %, potrivit modificărilor inițiate la legea de combatere a evaziunii fiscale de către fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu zis Mitralieră și promulgate de președintele Klaus Iohannis în aprilie acest an, deși avea posibilitatea să o retrimită Parlamentului spre re-examinare.

Constată că prejudiciul din prezenta cauză este de 219.316 lei (…), respectiv de 162.010 lei (…) şi că prejudiciul majorat cu 20% a fost achitat integral, prin compensarea sumei de 131.573 lei şi plata sumelor de 87.743 lei (…) şi a sumei de 43.864 lei reprezentând majorarea de 20% pentru prejudiciul de 219.316 lei (…), respectiv prin plata sumei de 162.010 lei (…) şi a sumei de 32.402 (…) reprezentând majorarea de 20% pentru prejudiciul de 162.010 lei. Constată că au fost achitate accesoriile în sumă de 24.535 lei pentru prejudiciul de 219.316 lei (…), respectiv în sumă de 20.026 lei pentru prejudiciul de 162.010 lei (…)”, se arată în decizia CA Cluj.

Inițial, la fond, șefa secției penale de la Tribunalul Bihor, judecătoarea Veronica Ioniță, a dispus achitarea inculpatei pe motiv că fapta nu există. Rechizitoriul a fost semnat de procurorul Cristian Ardelean.

Potrivit declarațiilor făcute la Antena 3 de Nela Secară, afacerista susține că este prietenă bună cu judecătoarele Laura Soane, promovată recent la Înalta Curte, și Adina Cioflan de la Curtea de Apel Oradea.

Eram prietenă cu judecătoarele Laura Soane, cu care am fost și în concedii, cu Adina Cioflan, cu soții Chiriac”, a declarat Nela Secară, prezentată drept victimă a abuzurilor DNA la Antena 3.

În 1987, Nela Secară a fost condamnată la 1 an și 10 luni de detenție pentru complicitate la furt calificat şi deţinere ilegală de valută după ce, împreună cu alte femei, au tâlhărit un șofer italian de TIR.

„O mare nenorocire! Doamna Nela Secara, prezentata de Antena 3 drept victima a ‘statului paralel’, folosita intensiv, in 2019, de postul lui Dan Voiculescu impotriva procurorilor DNA Oradea, a fost condamnata aseara la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiuni economice de Curtea de Apel Cluj. Un dosar care trena pe rolul instantelor din 2013, de altfel asta este unul dintre motivele pentru care s-a dat o pedeapsa de inchisoare cu suspendare.

Celebrii judecatori de la Tribunalul Bihor au avut grija sa tergiverseze judecata ani intregi. Nela Secara a achitat integral prejudiciul, majorat cu 20%, in cazul evaziunii fiscale, in baza amendamentului ‘Mitraliera’, iar procesul a incetat pentru aceasta infractiune. A fost gasita vinovata pentru delapidare si spalare de bani. Decizia este definitiva”, a anuntat jurnalistul Ionel Stoica.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.