Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel că nu poate participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică.
Duminică, șeful statului va participa la reuniunea extraordinară a Consilului European pe tema Brexit. Iohannis a mai spus că sfințirea Catedralei reprezintă ”o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”.
”Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, se arată în scrisoarea președintelui.
Iohannis mai spune că ridicarea Catedralei a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. ”Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri”.
Sâmbătă, la ora 10.30, președintele îi va primi, la Palatul Cotroceni, pe Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, și pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. (Sursa: Realitatea.net)

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.