Premierul desemnat Nicolae Ciuca a anuntat marti ca va „trece la treaba din prima clipa”, scrie Aktual24.ro. „Tara noastra merita un profil mai puternic in Europa si in lume, pentru ca suntem un popor cu multe calitati”, sustine Ciuca.

„Am primit din partea Presedintelui Romaniei responsabilitatea de a forma o echipa de guvernare care sa fie supusa aprobarii Parlamentului. Fortele politice, cele care doresc sa depasim cat mai curand crizele multiple ce incearca greu tara noastra, au sansa ca in zilele urmatoare sa isi asume aceasta responsabilitate.

Va asigur ca, odata primit votul institutiei fundamentale a democratiei, vom trece la treaba din prima clipa.

Nu avem timp de pierdut! Depasirea situatiei critice va fi posibila doar prin dedicare, disponibilitate la efort si solidaritate. Tara noastra merita un profil mai puternic in Europa si in lume, pentru ca suntem un popor cu multe calitati.

Avem foarte multe de facut impreuna, iar noi vom depune toate eforturile de care suntem capabili pentru a asigura stabilitate si perspectiva unei vieti mai bune”, a transmis Ciuca pe pagina sa de Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, ca relatia sa cu Nicolae Ciuca este una institutionala, precizand ca nu are afaceri impreuna cu acesta si nici nu sunt prieteni de familie. 

El a fost intrebat care este relatia sa cu premierul desemnat, Nicolae Ciuca, si de cat timp il cunoaste pe acesta.

„Nu avem afaceri, nu suntem nici prieteni de familie. Suntem cunostinte, in perioada cand eram viceprimar la municipiul Buzau am avut o relatie institutionala. Nu am fost niciodata cu domnul Ciuca la vreo aniversare, la vreun pahar de vin sau altceva sau in vreun concediu. Cu domnul Mihai Tudose am facut si Craciun impreuna si Paste, ne-am vazut si cu familiile, ca sa aveti o comparatie”, a afirmat Ciolacu, luni, la finalul sedintei Consiliului Politic National al PSD.

Potrivit acestuia, sustinerea propunerii PNL pentru functia de premier vine urmare a faptului ca PSD a reusit in cadrul negocierilor sa-si impuna elementele de program, incepand cu cele legate de pachetul social.

Marcel Ciolacu a fost intrebat daca votul dat pentru Nicolae Ciuca de social-democrati vine urmare a faptului ca seful statului il prefera pe acesta.

„Nu. (…) Am considerat, in acest moment, faptul ca Partidul Social Democrat a reusit sa isi impuna intregul pachet social si nu numai, avem modificari la agricultura de exemplu, pe economie, la MIPE (Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene – n.r.) aproape 80% din tot capitolul este facut de catre specialistii de la Partidul Social Democrat, pentru noi a contat mai mult decat o lupta pentru cine va fi prim-ministru prima oara. Astazi, toate formatiunile, dupa ce am avut sedinte statutare, ne-am dus la presedinte la consultari cu o singura o propunere”, a explicat Ciolacu.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.