Primul procuror care și-a depus candidatura, în ultima zi de înscriere la concursul pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, este Florentina Mirică. Venită în DNA în 2010 de la parchetul de pe lângă Tribunalul București, la șase luni după ce a promovat de la parchetul de pe lângă judecătoria Buftea, Mirică trece drept un procuror apropiat de Laura Codruța Kovesi. A plecat de la parchetul Buftea după ce l-a denunțat pe fostul său șef, Nelu Carpen. Acesta a fost condamnat definitiv în 2014 de instanţa supremă la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupţie, scrie G4Media.ro.

În noiembrie 2014, secția de procurori a CSM o numește în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie, structură în cadrul DNA, pentru o perioadă de 3 ani. In noiembrie 2017, Kovesi a numit-o din nou pe această funcție. A anchetat mai multe dosare de magistrați acuzați de corupție.

Florentina Mirică a instrumentat dosare controversate, între care cel al fostului ministru de interne Gabriel Oprea, Petre Tobă și dosarul judecătoarei Gabriela Bârsan, soldat cu achitare. În dosarul DIPI, fost cercetata disciplinar pentru că ar fi dezvăluit informații clasificate, dar a fost declarată nevinovată de CSM. Tot Mirică investighează  dosarul decontărilor fictive de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.