Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, spune că liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat și precizează că la 30 ianuarie 2018 se aflau în penitenciare exact 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, dar mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997), informează aktual24.ro.

”La 30 ianuarie 2018 se aflau exact 73 de condamnați pentru abuz în serviciu în penitenciare. Niciunul n-a deturnat banii copiilor defavorizați. Domnul Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și recent condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni de abuz în serviciu, a declarat că își cere «iertare de la miile de români, care unii stau în pușcarie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți prin tribunale pe bază acelorași articole sovietice (…)». Nu comentăm construcția frazei, emoția momentului explică scăpările, dar, pentru conformitate, precizăm că în penitenciarele românești, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenție exact 73 de condamnați la pedepse cu închisoarea între 2 și 5 ani pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu”, se arată într-un comunicat semnat de președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu.

Citește și ”Euronews anunță că Dragnea este INVESTIGAT în Brazilia pentru SPĂLARE DE BANI

Acesta precizează că în penitenciare sunt în schimb mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997).

”Nu există niciun motiv că cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român. Reamintim că, după aplicarea legii grațierii mascate, 1 din 5 condamnați pentru infracțiunile de mai sus au fost puși în libertate. Astăzi sunt așadar liberi pe stradă și comit alte infracțiuni mii de criminali, violatori, tâlhari și hoți. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor întoarce făcând alte mii de victime”, se arată în comunicat.

Președintele sindicatelor din penitanciare mai menționează că ”Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistența sociala”.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze, vineri, ”miilor de români care stau în pușcarie pe un articol neconstitutional”.

Citește și ”Liviu Dragnea va FUGI din țară pentru că se apropie uraganul – Dosarul Tel Drum

”Imi cer iertare acum în fața dvs și în fața celor care ne privesc miilor de români care unii stau în pușcarie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe bază aceluiași articol sovietic și alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt și alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu știu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greșită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare și promulgare. Orice lege (…), toate sunt atacate, toate sunt retrimise. (…) Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, și le voi duce. Rămân și în conducerea majorității parlamentare împreună cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu.  Nu va trece moțiunea de cenzură, în schimb și eu, și colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi și mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonțiu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alții. Obiectivele la care m-am angajat și pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleași și împreună cu colegii mei le vom duce la capat”, a avertizat Liviu Dragnea.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.