Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri că a solicitat CSM să apere „independenta” procurorului Elena Iordache. Aceasta se ocupă de dosarul lui Luacian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, informează aktual24.ro

”Văzând informațiile apărute în presă în cursul zilelor de 21.05.2018 și 22.05.2018 în sensul că asupra procurorului Elena Iordache din cadrul Parchetului de pe lângă Înaltă Curte de Casație și Justiție s-ar face presiuni în sensul că aceasta să dispună o altă soluție decât cea pe care ar intenționa să o ia potrivit legii și conștiintei sale, vă solicit să-mi comunicați ce măsuri dispuneți pentru apărarea independenței procurorului de caz și împiedicarea oricărei imixtiuni ierarhice sau de altă natură în activitatea unui procuror, care trebuie să se bucure de independența totală pe solutii”, se arată în scrisoarea transmisă CSM de Tudorel Toader.

Citește și ”Dragnea confirmă că acțiunile Vioricăi Dăncilă îi pot aduce până la 5 ani de” 

Întrebat la Antenă 3 dacă va solicita revocarea procurorului general Augustin Lazăr în cazul în care amenințările se adeveresc, Toader a dat un răspuns ambiguu.

Antena 3, RTV și propaganda PSD au difuzat insistent informația că Elena Iordache ar fi supusă presiunilor și că a fost „amenintata”. Q Magazine, revista deținută de Floriana Jucan, susține „ca nu este exclusă inclusiv eliminarea fizică a procurorului Iordache, la fel cum a fost în cazul procurorului Liliana Sega. Elena Iordache a devenit în aceste zile eroul mai multor colegi care o susțin cu tarie”.

Citește și ”SONDAJ Dragnea pierde detașat lupta pe care o duce împotriva Uniunii Europene

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.