Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, în care subliniază că România este o țară democratică și modernă, care are nevoie de o armată puternică, pentru a-și întări profilul în NATO și Uniunea Europeană.

”Sărbătorirea Zilei Forțelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, are, în acest an, o semnificație aparte. Centenarul Marii Uniri ne reamintește, mai mult ca oricând, că armata noastră este unul dintre pilonii pe care, de-a lungul timpului, s-au consolidat independența și suveranitatea națională, două dintre fundamentele statalității României. Militarii noștri sunt cei care, prin jertfa lor de sânge, au făcut posibilă menținerea unității indivizibile a țării noastre. România de astăzi este o țara democratică și modernă, care are nevoie de o armată puternică, pentru a-și întări profilul în NATO și Uniunea Europeana, în contextul în care cooperarea euro-atlantică trebuie să fie baza securității și stabilității europene”, afirmă șeful statului în mesaj.

În acest context, el arată că, în ceea ce priveste activitatea și misiunile pe care Forțele Terestre le au de îndeplinit, procesul de modernizare și dotare cu tehnica militară performantă început trebuie să continue, fiind indispensabil asumării ferme a responsabilităților care revin în aplicarea deciziilor summiturilor NATO.

Șeful statului apreciază în mod deosebit eforturile depuse în parcurgerea unor etape importante de instruire și pentru atingerea unor niveluri superioare de pregătire și capacitate combativă, împreună cu celelalte categorii de forțe, precum și în îndeplinirea misiunilor încredințate în țară și în teatrele de operații.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.