Oraşul Turda (judeţul Cluj) a câștigat miercuri competiția europeană pentru Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă, la categoria “Planificare Sustenabilă a Mobilității Urbane” (SUMP Award), potrivit unui anunţ pe Facebook al Primăriei. Turda a trecut în finală de Manchester (Marea Britanie) şi Milano (Italia).

Competiţia a premiat oraşele care au cele mai bune planuri pentru regenerare urbană, adică planuri de dezvoltare pe mai multe domenii.

Turda a cunoscut în ultimii ani o explozie a numărului de turişti datorită modernizării Salinei, dar şi a complexului balnear. Salina Turda a devenit un loc preferat şi pentru producătorii de film sau din industria muzicală, aici fiind turnate scene pentru câteva filme produse la Hollywood.

Competiția a avut loc în cadrul campaniei ”Săptămâna Mobilității Europene”, pe care Comisia Europeană o organizează anual în perioada 16 – 22 septembrie pentru a încuraja alternativele sustenabile de transport, precum mersul pe jos sau ciclismul. Campania face parte din strategia europeană de reducere a emisiilor de carbon, îmbunătățirea calității aerului și regenerarea zonelor urbane.

”2017 a fost cea mai de succes ediție a Săptămânii Mobilității Europene de până acum, cu peste 2500 de orașe care au participat”, se arată în comunicatul publicat pe pagina Comisiei Europene. Potrivit aceluiași comunicat, Turda a fost selectată de juriu datorită viziunii de planificare și strategiei financiare structurate. Printre finaliști s-au mai aflat orașele Manchester (Marea Britaniei) și Milano (Italia), scrie g4media.ro.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.