Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, mâna dreaptă a dictatorului Vladimir Putin, a încetat să mai apară în spațiul public din data de 11 martie. De-atunci au trecut deja 12 zile, transmite canalul Telegram Agenția. Informația a fost imediat preluată de site-ul ucrainean Novosti Vremia, scrie Ziaristii.com.

Pe 11 martie, Ministerul Apărării de la Moscova a raportat că Serghei Șoigu (66 de ani) a avut o conversație telefonică mai lungă cu omlogul său turc, Hulusi Akar. În aceeași zi, oficialii instituției lansau un videoclip în care îl arătau pe șeful armatei ruse vizitând Spitalul Clinic Militar Central Mandrik, unde acordase premii de stat militarilor prezenți în lupta împotriva Ucrainei.

Pe 18 marte, numele lui Șoigu apare doar menționat într-un mesaj de pe site-ul Kremlinului. Acolo se spunea că Vladimir Putin a discutat cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate despre „progresul operațiunii speciale din Ucraina”. Potrivit acelui raport, la acea întâlnire ar fi participat și Serghei Șoigu. Însă, curios lucru, videoclipul și fotografiile de la întâlnire n-au fost date publicității!

”Novosti Vremia”: „În aceeași zi, Channel One a difuzat o poveste despre Șoigu care a prezentat premii. Povestea spunea că evenimentul s-a petrecut «azi», însă poza din poveste a coincis cu videoclipul publicat pe site-ul Ministerului Apărării pe 11 martie. Cea mai recentă știre din profilul lui Șoigu de pe site-ul Ministerului Apărării este datată tot 11 martie. Înainte de aceasta, evenimentele cu participarea personală a lui Șoigu aveau loc la fiecare câteva zile”.

Absența lui Șoigu din spațiul public s-ar fi produs ca urmare a problemelor mai vechi de sănătate pe care le are. Acesta ar fi făcut infarct, iar starea sa nu este deloc bună.

„Novosti Vremia” explică: „Apropiații lui Șoigu discută că acesta este într-o stare rea – probleme cardiace, a declarat reporterilor un cunoscut al ministrului rus. Agenția nu a putut obține un comentariu prompt de la Ministerul Apărării. Nimeni n-a răspuns miercuri dimineață la numerele de telefon ale serviciului de presă afișate pe site-ul ministerului. În plus, după 11 martie, nu au fost raportate evenimente cu participarea șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov. În această zi, pe site-ul TASS a apărut știrea că Gerasimov a purtat discuții cu omologul său turc Iashar Guler”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.