Hackerii Anonymous au pătruns în baza de date a corporației elvețiene Nestle, unul dintre cei mai mari producători de alimente și băuturi din lume, și au pus la dispoziția publicului mai mult de 10 gigabytes de date confidențiale ale acesteia, scrie Newsweek.ro.

„Colectivul Anonymous a publicat baza de date a celei mai mari companii alimentare din lume, Nestle. Au fost sustrase 10GB de date de e-mail ale Nestle, parole, clienți de afaceri, etc”, au scris marți hackerii pe Twitter.

Piratarea bazei de date a corporației este legată de colaborarea acesteia cu Rusia, care a invadat Ucraina și comite crime de război.

Anterior, hackerii Anonymous ar fi dat 48 de ore marilor corporații internaționale pentru a-și revizui deciziile de a coopera cu țara agresoare.

Săptămâna trecută, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că, în ciuda retragerii unui număr mare de companii internaționale de pe piața rusă, Nestle a continuat să coopereze cu țara agresoare, permițându-i acesteia din urmă să își continue războiul de agresiune în Europa.

Nestle deține șapte unități de producție în Rusia. Compania a investit 2,3 miliarde de dolari în producția din Federația Rusă de-a lungul anilor și a anunțat un alt plan de investiții pentru 2021-2023 – aproape 26 de miliarde de ruble.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.