Directivele regimului comunist chinez pentru presa din această țară privind felul în care trebuie abordată agresiunea Rusiei în Ucraina au fost făcute publice din greșeală, pe rețeaua de socializare Weibo. În respectivele instrucțiuni se menționa că Rusia trebuie susținută „emoțional și moral”, pentru că și China va avea nevoie, la rândul său, de susținere când va invada Taiwanul, scrie Ziaristii.com

Textul publicat accidental confirmă și bănuielile Occidentului privind înțelegerea secretă Rusia-China, prin care cele două dictaturi revizioniste se sprijină reciproc în planurile lor expansioniste.

Indiscreția a fost comisă de Horizon News, publicație din trustul Beijing News, care aparține chiar Partidului Comunist Chinez. Pe pagina de Weibo (rețea de socializare chineză) a Horizon News au fost publicate în cursul zilei de marți, dintr-o eroare, instrucțiunile primite de la secția de propagandă. Redactorilor și editorilor li se atrage atenția, în respectivul mesaj, că nu le vor fi publicate materialele care prezintă Rusia într-o lumină nefavorabilă. De asemenea, nu este acceptat niciun material pro-occidental.

La scurt timp după publicarea respectivului mesaj, administratorii paginii de Weibo a Horizon News l-au șters. Însă acesta apucase deja să fie salvat și distribuit. Senior-editorul Ming Jingwei, de la agenția de știri Xinhua, a scris pe un blog WeChat: „China trebuie, pur și simplu, să susțină Rusia emoțional și moral, să se abțină să calce pe urmele Statelor Unite și ale Uniunii Europene (privind condamnarea Rusiei și sancțiunile împotriva acesteia – n. red.). China va avea nevoie în viitor, de asemenea, de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se va lupta cu America pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema Taiwanului”.

În ultimele luni, Vladimir Putin și Xi Jinping au avut mai multe întâlniri în care au strâns alianța puterilor revizioniste. Experții occidentali au atras atenția că e vorba de o coaliție împotriva Statelor Unite în care Rusia și China urmează să se sprijine reciproc. Rusia caută să refacă Uniunea Sovietică, iar distrugerea Ucrainei e primul pas, în timp ce China încearcă să-și impună hegemonia în Asia de Sud-Est și Pacific, unde intră în coliziune directă cu SUA și aliații săi, Japonia, Australia, Noua Zeelandă. Pentru regimul de la Beijing, primul și cel mai important obiectiv imediat este capturarea insulei Taiwan, al cărei Guvern și drept la independență nu le recunoaște – exact așa cum Putin nu recunoaște dreptul la statalitate al Ucrainei, despre care afirmă că ar fi o țară artificială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.