Forumul Judecătorilor din România (FJR) şi Mişcarea pentru apărarea statutului procurorilor au solicitat preşedintelui Curţii de Justiţie a UE (CJUE), Koen Lenaerts, să dispună măsuri provizorii în cadrul proceselor deschise de aceste asociaţii la CJUE prin care solicită instanţei europene să clarifice dacă Romania trebuie să respecte recomandările Comisiei Europene în cadrul MCV şi Tratatul pentru funcţionarea UE, a informat FJR într-un comunicat de presă. Acest demers a fost însă prea puțin comentat și reprezintă o acțiune inedită a magistraților din România.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Ce măsuri provizorii au solicitat asociaţiile. De exemplu, în cadrul acestor procese deschise la CJUE, asociaţiile au solicitat preşedintelui CJUE, Koen Lenaerts, să dispună măsuri provizorii, adică să solicite statului român să dispună suspendarea activității Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general.

„Atât în cauza C-83/19, cât şi în cauza C-127/19 aflate pe rolul CJUE au fost solicitate preşedintelui Curţii să dispună măsuri provizorii, la fel ca în cazul cererilor din Polonia. Adică, suspendarea aplicării dispoziţiilor legislative care au legătură cu acele trimiteri. Preşedintele CJUE poate lua ce măsuri provizorii consideră necesare”, au declarat surse judiciare pentru G4media.

„Este ca la noi, cerere de suspendare până la pronunţarea pe fond”, au explicat sursele citate.

Când s-ar putea pronunţa preşedintele CJUE. Solicitările au fost făcute de cele două asociaţii pe 15 şi, respectiv, 20 februarie. În cazul Poloniei, cererile de măsuri provizorii au fost admise în 18 zile de la depunere.

„În cazul Poloniei, în octombrie au fost luate măsuri provizorii, în decembrie au fost confirmate, acum în februarie au fost pledoariile şi hotărărea finală e aşteptată în martie”, au explicat aceleași surse.

Ce se întâmplă dacă România nu respectă deciziile CJUE. „Nu există cazuri în care statele membre să nu respecte deciziile CJUE. Cereri de măsuri provizorii au mai fost doar în cazul Poloniei”, a explicat un specialist în practica CJUE pentru G4media. În caz contrar, Curtea europeană ar putea impune sancţiuni financiare României. (Sursa: G4Media.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITEȘTE ȘI:

Norica Nicolai le interzice magistraților să protesteze: ”Nu au acest drept” – dacnews.net

Hemoragie cronică de PSD-işti care pleacă din partidul aflat în proprietatea exclusivă a lui Dragnea

Datele oficiale arată un singur lucru, DNA-ul a fost doborât. Bilanțul pe anul 2018 – dacnews.net

Bombă de la Bruxelles pentru Dragnea și Toader. Kovesi este peste contracandidatul francez

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here