Presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Iosif Bulai, anunta ca PSD a initiat demersuri pentru a schimba, impreuna cu PNL, legea CNA astfel incat la sefia CNA sa poata fi readusa Monica Gubernat. In calitate de reprezentant al PSD, Gubernat a blocat in mai multe randuri sanctionarea posturilor Antena 3 si RTV pentru dezinformari grosiere, scrie Aktual24.ro.

„Nici nu s-a instalat bine noua alianta PSD-PNL si a si inceput distrugerea institutiilor publice. Unele care ar fi avut, in sfarsit, o minima sansa de a redeveni relevante. De exemplu CNA.

Pentru a-si repune in functie, ca presedinte al Consiliului National al Audiovizualului, omul dat jos in urma cu 6 luni, PSD modifica acum legea, eliminand articolul care impiedica o astfel de manevra. Iar PNL va vota asta cu ochii inchisi, chiar daca CNA e condus acum de Cristina Pocora (PNL).

Iar asta e doar inceputul unui desant, pe care PNL insusi l-a facut posibil. De la PSD nu am asteptari – e consecvent, dar PNL se sinucide, chiar inainte de a incepe guvernarea cu PSD. Si trage in mormant milioane de sperante si institutii care puteau functiona mai bine. Mare pacat!”, a anuntat Bulai pe Facebook.

Reprezentantul PSD in CNA, Monica Gubernat (fosta sefa a CNA), a blocat la inceputul lunii septembrie acordarea unor amenzi consistente pentru posturile Antena 3 si Romania TV in privinta manipularilor si intoxicarilor legate de „voturile furate” in Sectorul 1. Gubernat a sustinut ca amenzile cerute de mai multi membri CNA sunt „politice”.

„Fara mine nu aveti cvorum”, a spus Gubernat, acuzandu-si colegii din CNA de lipsa de impartialitate si vot politic, informeaza Pagina de Media. Fosta sefa a CNA putea sa voteze „contra”, dar a ales sa se retraga complet, boicotand astfel o decizie a Consiliului. 

Gubernat nu a fost de acord cu propunerea de 200.000 de lei amenda pentru Romania TV, propusa de Mircea Toma.

„In opt ani de zile de CNA nu am vazut o lipsa atat de crasa de impartialitate din partea membrilor in modul in care trateaza posturile. Toate observatiile pe care le-ati facut cu privire la acest post sunt in flagranta contradictie si lipsa de impartialitate. Toate observatiile nu au legatura cu legea audiovizualului”, a afirmat Gubernat in sedinta CNA.

„Modul de argumentare pentru aceste propuneri ma duc cu gandul la faptul ca doriti transformarea presei in propaganda, nu in voce critica asa cum este rolul ei intr-o democratie. As prefera ca aceasta majoritate politica din CNA sa-si asume prin vot aceasta amenda politica, de aceea eu nu voi participa la vot.

Fara mine nu aveti cvorum, asa ca asteptati sa va vina colegii sa va completati majoritatea politica necesara pentru a pedepsi posturile Romania TV si Antena 3”, a mai spus Gubernat.

Dorina Rusu a avut o replica acida.

„Sunt emisiuni de dimineata pana seara in care se vorbeste despre fraudarea alegerilor din partea lui Clotilde sau din partea rezistilor.

Sunt ore de emisiuni in care se invoca cuvantul surse, dar in care informatia este prezentata ca fiind certa. Sursele sunt invocate pentru acoperire. Cred ca o singura data se spune ca ancheta cu privire la acest subiect nu este incheiata.

Este vorba si despre pozitia moderatorilor si reporterilor, care prezinta informatii cu privire la furt ca fiind certe”, a subliniat Rusu.

Emisiunile de la Romania TV si Antena 3 au ajuns pe masa CNA dupa ce chiar Clotilde Armand a facut plangeri. Dupa ce in sedinta de saptamana trecuta s-au vizionat emisiunile reclamate de la Romania TV, astazi ar fi trebuit sa se transeze prin vot speta.

La sedinta au fost 8 membri prezenti, din 11. Pentru ca votul sa se poata defasura, trebuie sa fie prezenti minim 8 oameni, insa Gubernat a plecat.

Titluri la Romania TV:

„Furtul rezistilor dovedit, Politistii i-au prins in fapt”
„Jaf la Primaria Sectorului 1”
„Cat au furat rezistii”
„Cate voturi au furat rezistii”

De asemenea, unii invitati de la Romania TV o numeau pe Clotilde Armand „doamna Ciortild”, aminteste Pagina de Media.

Monica Gubernat si PSD

Monica Gubernat a facut parte din echipa tehnica de campanie a PSD in anii 2000 si 2004. A lucrat apoi in adminstratia publica centrala (Ministerul Turismului). A fost consilier in cadrul Parlamentului Romaniei avand ca atributii monitorizarea presei scrise si audiovizuale si formularea unor reactii rapide.

A intrat in Consiliul National al Audiovizualului pentru prima data in 2012, fiind numita de PSD.

In 2018, a primit un nou mandat de membru titular, pe o perioada de sase ani.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 20.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.