Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a încercat miercuri să evite pe cât posibili jurnaliștii la ieșirea de la Parchetul General unde a fost audiată, ea mărginindu-se să spună că a respectat legea atunci când a emis ordinul de evacuare de către jandarmi a Pieței Victoriei, scrie G4Media.ro.

”Legea a fost respectată. Vă rog să respectați instituția prefectului și să aveți încredere în noi că respectăm legea”, le-a spus ea jurnaliștilor.

Întrebată dacă și Jandarmeria a respectat legea, Cliseru a spus că ea nu vrea să vorbească despre alte instituții și că fiecare răspunde pentru el.

Chestionată în continuare dacă a fost la fața locului în ziua de vineri, ea le-a replicat jurnaliștilor: ”Veți descoperi dumneavoastră care sunteți în slujba adevărului”.

Speranța Cliseru a mai susținut că nu s-a întâlnit cu ministrul de Interne, Carmen Dan, în ziua de 10 august.

”Nu m-am întâlnit cu ministrul de Interne în acea zi”, a spus ea. ”Ați discutat la telefon?”, au insistat jurnaliștii. ”Nu pot să vă răspund. V-am spus că am respectat legea”, a evitat prefectul să răspundă.

”Eu n-am dat ordin să fie rănit cineva”, a mai spus Cliseru.

Întrebată dacă îi pare rău sau dacă are vreun regret pentru că a dat ordinul în urma căruia jandarmii au declanșat represiunea violentă a manifestanților din Piața Victoriei, prefectul a refuzat să mai răspundă.

Speranța Cliseru a fost audiată miercuri la Parchetul General, în cadrul anchetei privind violențele jandarmilor împotriva manifestanților de la protestul din 10 august. Ea a fost cea care, în calitate de prefect al Capitalei, a semnat ordinul de evacuare a Pieței Victoriei.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.