Informații publicate de jurnaliștii de la ziare.com, care citează surse apropiate Ministerului de Interne, arată că represiunea din Piața Victoriei a gândită din timp, planul de acțiune fiind vizat chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea, scrie aktual24.ro.

O sursă apropiată de reprezentanți ai Ministerului de Interne care a dorit să-și păstreze anonimatul a declarat pentru Ziare.com că, în după-amiaza zilei de joi, la ora 16:23 a primit pe WhatsApp un mesaj de atenționare de la „o cunoștință care lucrează în structurile de informații și pe care o cunosc din 2004. Eram anunțat că la nivelul Ministerului de Interne s-a creat un plan de intervenție în forta”.

 

„Nu este o intoxicare, nu este un bluf, nu este un extras dintr-o discuție purtată la MAT-ul din sat. Se întâmplă de trei zile: echipă operativă mulți și pluridisciplinară, organizată de doamnă Carmen Dan (…) a elaborat un plan de acțiune vizat de dl. Liviu Dragnea. Prin acesta se urmărește crearea momentelor de intervenție în forță de către jandarmi”, se arată în mesajul transmis pe WhatsApp.

De asemenea, sursa Ziare.com a precizat că, încă de joi seară, imediat după ce l-a primit, a postat mesajul „in grupurile de discuții inchise” ale angajaților din Ministerul de Interne, „iar cei de acolo știu despre ce e vorba”.

Mesajul e important pentru că descrie „o comunicare neoficiala” între persoane apropiate de ceea ce s-a întâmplat în interiorul Ministerului de Interne, făcând o referire directă la implicarea politică în organizarea represiunii din Piața Victoriei.

„De această dată nu au fost grupuri organizate din galerii, așa cum s-a întâmplat la mitingul din data de 1 februarie”, a declarat pentru Ziare.com o persoană care urmărește de ani buni fenomenul violențelor de pe stadioanele din București și care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„In Piața Victoriei au fost oameni din galerii, dar au venit singuri sau în grupuri de câte doi, trei. Am văzut tipi și de la Steaua, și de la Corsicani, o aripă a galeriei Rapid care e proPSD și care e folosită de organizațiile locale ale partidului în campanii electorale, la mitinguri, lipit afișe și alte operațiuni politice”, a precizat sursa.

La mitingul din 1 februarie, atunci când grupări din galeriile de fotbal au încercat să compromită protestul față de OUG 13, a existat o mobilizare a acestora pe Facebook, au existat propuneri pentru acțiuni violente venite pe rețelele sociale.

De data aceasta au lipsit, iar huliganii „au fost cumpărați la bucată, iar mulți au fost aduși din provincie”, a declarat Dumitru Coarnă, lider de sindicat din Poliție, pentru Ziare.com, acesta susținând că au fost două grupuri de instigatori de câte o sută de persoane, unul poziționat în dreaptă Guvernului, spre strada Paris, iar cealalalt înspre Bulevardul Lascăr Catargiu.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.