După ce preşedintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecţie la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European, Administraţia Prezidenţială a venit cu unele precizări, susţinând, printre altele, că purtarea măştii în cadrul şedinţelor plenare sau a discuţiilor în format restrâns a fost opţională, scrie Epochtimes-romania.com.

“În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfăşurat în condiţii maxime de siguranţă sanitară, însă purtarea măştii în cadrul şedinţelor plenare, cât şi în alte formate restrânse, a fost opţională, şi nu obligatorie, aşa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video şi din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile şi 4 nopţi de negocieri intense, Preşedintele României, la fel ca şi alţi lideri europeni, a folosit masca de protecţie, existând doar unele excepţii punctuale, cu durată limitată”, a precizat Administraţia într-un comunicat de presă.

Fotografiile cu şeful statului nepurtând mască au generat critici în spaţiul public, în special în condiţiile în care, recent, o serie de lideri politici, liberali şi social-democraţi, au fost surprinşi în timp ce nu respectau normele instituite de autorităţi pe perioada stării de alertă.

Astfel, deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a ales cu două amenzi după ce a intrat într-o benzinărie din Capitală şi a refuzat să poarte masca de protecţie. Una dintre amenzi este din cauza lipsei măştii, iar a doua ar avea legătură cu faptul că l-ar fi înjurat pe poliţist şi i-a spus să îl lase în pace.

Un alt caz intens mediatizat a fost cel al deputaţilor PSD Adrian Solomon şi Irinel Ioan Stativă, care au refuzat recent să poarte măşti la intrarea în fast-food, în ciuda insistenţelor unuia dintre oamenii de pază de acolo ca cei doi să respecte regulile. Cei doi au fost amendaţi atât pentru nepurtarea măştii, cât şi pentru insultarea oamenilor legii sosiţi la faţa locului.

Un alt scandal a stârnit şi evenimentul organizat la Cluj Napoca de liberalul Rareş Bogdan de ziua de naştere a fiicei lui, precum şi imaginile de la ziua premierului Ludovic Orban, surprinse în biroul său de la Palatul Victoria.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here